Stockholms stad

Krisledningsnämnden – beslut fattat den 27 november 2020

Dela

Med anledning av smittspridningen i regionen har finansborgarrådet idag sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som fattat beslut om att förlänga besöksstoppet vid stadens äldreboenden till och med den 14 december 2020.

Den 11 november fattade krisledningsnämnden beslut om besöksstopp vid vård- och omsorgsboenden till den 30 november. Den 20 november fattades beslut om besöksstopp vid servicehus till den 30 november.

Då smittspridningen i regionen och på Stockholms stads boenden fortsätter att öka kraftigt, har krisledningsnämnden fattat beslut om att förlänga besöksstoppet på både vård- och omsorgsboenden samt servicehus från den 1 december 2020 till den 14 december 2020.

Enligt krisledningsnämndens beslut har verksamheterna rätt att besluta om avsteg från stoppet om man bedömer att särskilda skäl föreligger.

Om krisledningsnämnden

Krisledningsnämnden utgörs av borgarråden och dess huvuduppgifter är att fatta strategiska beslut vid extraordinära händelser. Krisledningsnämnden har möjlighet att ta över hela eller delar av andra nämnders ansvarsområden för att kunna omfördela resurser och effektivisera hanteringen.

Kontakt

Edward Tovi, presskontakt hos finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M),
076-122 92 02

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Arbetslivets skola Frans Schartaus Handelsinstitut får fortsatt förtroende av MYH19.1.2021 16:29:07 CETPressmeddelande

Under tisdagen 19 januari presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) sin lista på beviljade YH-utbildningar de kommande fem åren. Frans Schartaus Handelsinstitut beviljades nya starter för Hotel Management, Läkemedelstekniker, Medicinsk sekreterare (som nu får dubbla starter), Offentlig upphandlare, Revenue Management & Data Analyst samt TRAC Turism - och Resekonsult.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum