Stockholms stad

Krisledningsnämnden förlänger beslut kopplat till hemtjänst samt vård- och omsorgsboenden

Dela

Idag, onsdag den 10 juni 2020, har finansborgarrådet sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som fattat beslut om att förlänga två tidigare beslut.

Förstärkningsteam i hemtjänsten

Stockholms stads krisledningsnämnd beslutade den 24 april 2020 om förstärkningsteam i hemtjänsten under pågående coronapandemi. Beslutet innebär att alla äldre med hemtjänstinsatser i Stockholms stad, som har konstaterad eller misstänkt covid-19, ska erbjudas hjälp av förstärkningsteam.

För att säkerställa fortsatta åtgärder för att minska smittspridning och underlätta verksamhets- och personalplanering, gäller beslutet nu till och med den 30 september 2020, om inte annat beslutas. Beslutet omfattar även personer under 65 år med konstaterad eller misstänkt covid-19 som har hemtjänst.

Åtgärder för att minska smittspridning inom vård- och omsorgsboenden

Stockholms stads krisledningsnämnd beslutade den 24 april 2020 om åtgärder för att minska smittspridning av covid-19 inom vård- och omsorgsboenden. Personer med covid-19 i kombination med diagnoser som kan medföra ett riskbeteende, kan erbjudas plats vid särskilda korttidsboenden för personer med konstaterad smitta. Detta gäller även för personer som sedan tidigare bor permanent på ett vård- och omsorgsboende.

För att säkerställa fortsatta åtgärder för att minska smittspridning och underlätta verksamhets- och personalplanering, gäller beslutet nu till och med den 30 september 2020, om inte annat beslutas.

Läs mer om besluten fattade den 24 april 2020

Kontakt

Edward Tovi, presskontakt hos finansborgarrådet Anna König Jerlmyr:

076-122 92 02

Maria Tiger Bodlund, presskontakt hos äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner:

076-122 99 14 

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Krisledningsnämnden – beslut fattade den 16 september 202016.9.2020 14:57:13 CESTPressmeddelande

Med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har finansborgarrådet, i samråd med äldre- och trygghetsborgarrådet och socialborgarrådet, idag sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som bland annat fattat beslut om att upphäva besöksstoppet vid stadens vård- och omsorgsboenden, vissa LSS-boenden samt vissa boenden inom socialpsykiatrin. Besöksstoppet upphör den 30 september 2020.

Nu öppnas fler bibliotek15.9.2020 11:00:00 CESTPressmeddelande

Efter att flera bibliotek har varit stängda på grund av coronapandemin öppnar nu i oktober ytterligare nio bibliotek. Mer och mer av ordinarie verksamhet återupptas. – Det känns bra att vi kan ge stockholmarna bättre möjligheter att besöka oss och använda våra tjänster. Vi vet att det har varit efterlängtat, säger stadsbibliotekarie Daniel Forsman. Sedan september 2020 håller 27 av stadens bibliotek öppet. Från 5e oktober kommer 36 bibliotek att vara öppna. – Ett omfattande arbete har gjorts för att inventera, planera och besiktiga bibliotekslokalerna inför ett utökat öppnande under hösten, säger Daniel Forsman. Programverksamheten startar upp igen Under hösten kommer biblioteken att med försiktighet återuppta programverksamheten gradvis. Varje program bedöms och anpassas utifrån aktuellt läge. Program i bibliotekslokalerna kompletteras med fortsatta aktiviteter i digitala kanaler till exempel bokcirklar. Anpassad och reducerad service På flera av biblioteken är öppettiderna och servic

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum