Stockholms stad

Krisledningsnämnden Stockholms stad – beslut fattat den 8 april

Dela

Med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har Stockholms stads krisledningsnämnd idag fattat beslut om stängning av daglig verksamhet. Beslutet gäller från och med den 9 april 2020 och till och med den 31 maj 2020 om inte annat beslutas.

Stängning av daglig verksamhet

Dagliga verksamheter stängs. Undantag görs för dagliga verksamheter där samtliga deltagare kommer från samma boende, eller verksamheter som har digital utformning. Den som deltar i daglig verksamhet ska erhålla habiliteringsersättning även när den dagliga verksamheten är stängd. Placeringar i daglig verksamhet hos privata utförare ska inte verkställas.

Beslutet ersätter krisledningsnämndens beslut den 26 mars 2020.

Om beslutet

Många dagliga verksamheter tar emot besökare som kommer från flera olika boenden, och i vissa fall från olika kommuner. På flera dagliga verksamheter deltar personer som tillhör riskgrupper för sjukdomen covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer som tillhör riskgrupper ska undvika sociala kontakter, allmänna färdtjänstmedel samt att vistas på platser där många människor samlas.

Krisledningsnämnden beslutar mot den bakgrunden att dagliga verksamheter i Stockholms stad stängs, med undantag för dagliga verksamheter där samtliga deltagare kommer från samma boende eller verksamheter som genomförs digitalt.

De personer som deltar erhåller en habiliteringsersättning. Ersättningen som brukarna får utgör i många fall en betydande del av de pengar som personen har för att göra vardagliga inköp. En utebliven ersättning medför därmed att gruppens vardagliga livsföring kan komma att förändras. Beslutet innebär att man får fortsatt ersättning även när verksamheten stängs.

Om krisledningsnämnden

Krisledningsnämnden utgörs av borgarråden och dess huvuduppgifter är att fatta strategiska beslut vid extraordinära händelser. Krisledningsnämnden har möjlighet att ta över hela eller delar av andra nämnders ansvarsområden för att kunna omfördela resurser och effektivisera hanteringen.

Kontakt

För socialborgarrådet, Erika Larsson 076-122 98 74

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum