Svenska kyrkan

Kristen tro och rent vatten

Dela

Under World Water Week i Stockholm bjuder Kyrkornas Världsråd (KV) in trossamfund, församlingar och allmänheten till en öppen föreläsning den 30 augusti. Religiösa ledare och internationell expertis samlas för att delge kunskaper och perspektiv på en av vår tids mest akuta utmaningar: Hur säkerställer vi global tillgång till rent dricksvatten?

Foto: Marcelo Schneider/WCC
Foto: Marcelo Schneider/WCC

– Om vi ska nå FN:s hållbarhetsmål kräver det samverkan och partnerskap mellan trossamfund, regeringar, ideella organisationer och privata sektorer, säger Dinesh Suna, som är Kyrkornas Världsråds programansvarige för Ecumenical Water Network.

Individuella intervjuer med religiösa ledare och internationell expertis arrangeras på begäran. Vänligen kontakta Claus Grue, e-post: claus.grue@wcc-coe.org, telefon: +46 70 611 09 77. 

Ingen ackreditering behövs för deltagande i seminariet, däremot för övriga programpunkter under World Water Week (se nedan).

Föreläsningen arrangeras i sambarbete med Stockholm International Water Institute, Global Water partnership, Svenska kyrkan, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit och Svenska institutet i Alexandria.

LÄNKAR

Ytterligare information om programmet den 30 augusti

Pressmeddelande 15 August

Ytterligare information om Ecumenical Water Network

Ackreditering till World Water Week

För ytterligare information, se Kyrkornas världsråds presscenter

Kontakter

Bilder

Foto: Marcelo Schneider/WCC
Foto: Marcelo Schneider/WCC
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Kyrkklockor ringer på 100-årsdagen av första världskrigets slut9.11.2018 08:12Pressmeddelande

På söndag, den 11 november, är det 100 år sedan första världskriget tog slut. Detta uppmärksammas med att kyrkklockor ringer kl. 13:30 i flera europeiska länder. I Svenska kyrkan tas det internationella initiativet upp och kyrkor på flera ställen i landet kommer att ringa, däribland Uppsala domkyrka. 100-årsminnet av krigsslutet kommer också att uppmärksammas i söndagens gudstjänster i många församlingar.

Kyrkornas Världsråd möts i Uppsala2.11.2018 08:58Pressmeddelande

Under den kommande veckan sammanträder Kyrkornas Världsråds exekutivkommitté (styrelsens arbetsutskott) i Uppsala. Kyrkornas Världsråd är den ekumeniska rörelsens främsta företrädare. Under 2018 har Kyrkornas Världsråd firat 70-årsjubileum för att följa upp arbetet med enhet, rättvisa och fred i världen. Det är dessutom 50 år sedan världsrådets viktiga generalförsamling ägde rum i Uppsala, som blev en vändpunkt för arbetet med religion och utvecklingsfrågor, social rättvisa, kommunikation och påverkansfrågor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum