Expressen

Kristin Lundell går till Expressen

Dela

Journalisten Kristin Lundell – känd från SvD, Aftonbladet, SR och SVT – börjar på Expressen. Den tidigare På spåret-vinnaren får en roll som skrivande redaktör. ”I den berättande journalistiken är Expressen vassast av alla just nu. Jag ser fram emot att bli en del av det bästa laget”, säger Kristin Lundell.

Kristin Lundell. Foto: Olle Sporrong
Kristin Lundell. Foto: Olle Sporrong

 – Expressen har de senaste åren gjort stora satsningar på fördjupande samhällsjournalistik och det är tydligt att det är något vår publik uppskattar. Kristin Lundells erfarenhet, driv och kreativitet kommer hjälpa oss att höja nivån ytterligare, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.
 
Kristin Lundell började som nöjesskribent på Svenska Dagbladet redan som 19-åring och var verksam där fram till 2014. Hon har därefter bland annat varit profilerad medarbetare i Aftonbladet, kulturredaktör på Fokus och frilansat för en rad olika medier.

Hon har också varit producent för tre sommarprogram i Sveriges radio: Bea Uusma (2014), Annika Norlin (2015) och Tom Malmquist (2016).

2017 vann Kristin Lundell SVT:s På spåret tillsammans med Johan Hilton.

Sedan 2018 har hon varit pressekreterare på Moderna Museet, men nu återvänder hon alltså till journalistiken.
 
– Expressens satsning på berättande journalistik har varit otroligt lockande för mig som läsare och att nu få ingå i det gäng som skapar dessa texter är ett drömscenario för mig, säger Kristin Lundell. Jag älskar hur Expressens samhällstexter står stadigt i sig själva och från sina olika håll skildrar det Sverige som vi tillsammans lever mitt i.
 
I Expressens politik- och samhällsredaktion ingår sedan tidigare samhällsreportrarna Anna Gullberg, Johanna Karlsson, Helena Trus och Federico Moreno, politikreportrarna Viktor Barth-Kron, Helena Gissén, Filippa Rogvall och Tomas Nordenskiöld samt medicinreportern Amina Manzoor.

Nyckelord

Kontakter

Christofer Brask, politik- och samhällschef, christofer.brask@expressen.se

Bilder

Kristin Lundell. Foto: Olle Sporrong
Kristin Lundell. Foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum