Film i Väst

Kristina Börjeson ny produktionschef på Film i Väst från 2021

Dela

Kristina Börjeson blir ny produktionschef hos Film i Väst, en av Skandinaviens största samproducenter och finansiärer av film och tv-drama. Hon kommer närmast från TV4/C More där hon varit produktionschef på dramaavdelningen. Hon tillträder sin tjänst hos Film i Väst den 1 januari 2021.

–  Det är så många bitar som faller på plats med det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Film i Västs spännande och framtidsinriktade arbete med film och dramaserier i Västra Götaland, Sverige, Norden och internationellt. För mig är det fantastiskt att kunna få kombinera mitt djupa intresse för film med strategiskt arbete tillsammans med kunniga kollegor. Och allt detta med utgångspunkt i Göteborg, som för mig blir lite grand som att komma hem igen, säger Kristina Börjeson.

Kristina Börjeson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv-branschen och har förutom sin nuvarande tjänst på TV4/C More även arbetat i flera år på Svenska Filminstitutet, bland annat som avdelningschef för Filmstöd och chef för Distributions- och visningsenheten. Under fyra år var hon också Sveriges representant för Eurimages, Europarådets filmfond. Hon har även arbetat som kommunikationschef på Natur & Kultur, marknadschef på Triangelfilm samt i olika roller på SVT.

– Film- och tv-världen är inne i en djupgående förändring och Kristina Börjeson är med sina gedigna erfarenheter oerhört lämplig att leda vår produktionsgrupp i arbetet med att hitta samproduktioner som kan nå den stora publiken, de stora festivalerna och de nya talangerna, säger Film i Västs vd Mikael Fellenius.

Kristina Börjeson tillträder sin tjänst 1 januari 2021 och efterträder då Peter Possne som haft tjänsten som produktionschef sedan 2017.

För mer information, kontakta:
Mikael Fellenius, mikael.fellenius@filmivast.se
mobil: +46 (0)702 93 88 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se
Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och en av de största finansiärerna av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-draman, dokumentärer och korta format. Genom åren har Film i Västs samproduktioner vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande, senast med Ruben Östlunds Palme d’Or för The Square. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Nu spelas Henrik Schyfferts internatskoleserie Zebrarummet in i Västra Götaland25.11.2020 12:00:43 CETPressmeddelande

Hur långt är du beredd att gå för att få tillhöra den innersta kretsen? I Zebrarummet får vi en inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Zebrarummet bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, med Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz och Edvin Endre i några av rollerna. Zebrarummet är en produktion av Jarowskij och Brommamamma i samproduktion med Film i Väst och Nent/Viaplay och kommer att sändas på Viaplay. Serien spelas in i Göteborg, Lerum och Härryda.

Sex nomineringar för Film i Västs samproduktioner till European Film Awards10.11.2020 13:53:15 CETPressmeddelande

Thomas Vinterbergs Trollhätteinspelade film Druk har som en av fem filmer nominerats till European Film vid European Film Awards. Vinterberg är också nominerad till regipriset och tillsammans med Tobias Lindholm är han nominerad till manuspriset. Mads Mikkelsen, som spelar huvudrollen, är nominerad som Bästa manliga skådespelare. Maria Sødahl är nominerad till Bästa regissör för sin film Leva på hoppet där Andrea Bræin Hovig nominerats till Bästa kvinnliga skådespelare. Druk är inspelad i Trollhättan, Vänersborg och Vargön och Leva på Hoppet i Studio Fares i Trollhättan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum