Cullberg

Kristine Slettevold blir ny konstnärlig ledare för Cullberg

Dela

Kristine Slettevold har utsetts till ny konstnärlig ledare för danskompaniet Cullberg. Slettevold är idag verksam som dansare och som prefekt vid institutionen för dans vid Stockholms konstnärliga högskola. Kristine Slettevold tillträder sitt nya uppdrag efter sommaren.

Fotograf: Jens Sethzman
Fotograf: Jens Sethzman

- Jag är oerhört glad och förväntansfull inför detta spännande uppdrag! Det är en utmanande och mycket inspirerande uppgift. Cullberg har fantastiska dansare och medarbetare och jag ser fram emot att skapa en kreativ arbetsmiljö och en plats för den samtida danskonstens utveckling, säger Kristine Slettevold. Kompaniet har en viktig roll i att skapa modiga dansverk, vara en plats för kontinuitet och ha en central position i den samtida diskursen fortsätter hon.

Kristine Slettevold är född 1978 i Tønsberg. Hon är utbildad vid Khio och Skolen For Samtidsdans i Oslo. Vid sidan av arbetet som dansare har Kristine varit anställd som lektor i dans vid Stockholms konstnärliga högskola sedan 2010 med uppdrag som programansvarig för kandidatprogrammet i dans och som prefekt vid samma institution. Kristine Slettevold har arbetat som frilansande dansare sedan 2001 med koreografer som bland andra Cristina Caprioli, Jefta van Dinther och Hooman Sharifi.

- Jag är mycket glad att Kristine Slettevold har tackat ja. Hon har lång erfarenhet av dansaryrket och är en erfaren ledare. Hon har en stark samtida konstnärlig förankring och ett brett nätverk, både i Sverige och internationellt. Med Kristine Slettevold får Cullberg en inspirerande konstnärlig ledare för kompaniets utveckling framåt, säger Riksteaterns danschef Mia Larsson.

Cullbergs tidigare konstnärliga ledare Gabriel Smeets slutade i mars i år. Anna Grip, Johan Inger, Lena Wennergren Juras/Margareta Lidström, Carolyn Carlson, Mats Ek och grundaren Birgit Cullberg har alla varit konstnärliga ledare för Cullberg sedan starten 1967.

För mer information, kontakta:
Erica Espling, PR- och marknadsansvarig Cullberg

+46 70-602 27 01

erica.espling@cullberg.com

www.cullberg.com

Cullberg

Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Vi arbetar kontinuerligt för att en stor publik i Sverige och utomlands ska få möta samtida dans. Tillsammans med koreografer och konstnärliga team från hela världen undersöker vi idéer om hur dans kan definieras, produceras och presenteras. Det utforskande arbetet är grunden i kompaniet och vårt bidrag till dansens utveckling som konstform. Cullberg är ständigt i rörelse i centrum av den internationella dansscenen. 2019-2022 arbetar vi exklusivt med tre koreografer: Alma Söderberg, Deborah Hay och Jefta van Dinther. 17 dansare är verksamma i kompaniet och alla har en central roll i skapandet av varje verk, tillsammans med det tekniska teamet och produktionsteamet. Stina Dahlström är verksamhetsledare. Cullberg är en del av Riksteatern.

Bilder

Fotograf: Jens Sethzman
Fotograf: Jens Sethzman
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Vi arbetar kontinuerligt för att en stor publik i Sverige och utomlands ska få möta samtida dans. Tillsammans med koreografer och konstnärliga team från hela världen undersöker vi idéer om hur dans kan definieras, produceras och presenteras. Det utforskande arbetet är grunden i kompaniet och vårt bidrag till dansens utveckling som konstform. Cullberg är ständigt i rörelse i centrum av den internationella dansscenen. 2019-2022 arbetar vi exklusivt med tre koreografer: Alma Söderberg, Deborah Hay och Jefta van Dinther. 17 dansare är verksamma i kompaniet och alla har en central roll i skapandet av varje verk, tillsammans med det tekniska teamet och produktionsteamet. Med start den 1 juli 2022 är Kristine Slettevold Cullbergs konstnärlig ledare och utgör tillsammans med verksamhetsledare Stina Dahlström kompaniets ledning. Cullberg är en del av Riksteatern.

Följ Cullberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cullberg

Nytt verk för Cullberg av koreografen Alma Söderberg till Dansens Hus/Elverket1.9.2022 10:58:00 CEST | Pressmeddelande

Koreografen Alma Söderberg har varit knuten till Cullberg under tre år. Hennes första verk för kompaniet The Listeners från 2020 har turnerat mycket, filmats i en kortversion för SVT, hyllats av press och publik, senast på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i vintras, på sommarscener i Lund och Malmö, på Parkteatern och i Warszawa i augusti. Nu har Noche, Alma Söderbergs andra verk för Cullberg Stockholmspremiär på Dansens Hus/Elverket,14-17 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum