Volkswagen Personbilar

Kristoffersson går för tredje raka segern i Frankrike

Dela

Med en lång segersvit i bagaget åker Johan Kristoffersson till Lohéac för att där försöka ta en tredje raka seger i den franska VM-deltävlingen i rallycross. Toppformen talar för att traditionen kan byggas vidare, i synnerhet om det blir regn.

Att vinna mästerskap handlar om att lära sig att dansa fram i regnet; Johan är en bra dansare.
Att vinna mästerskap handlar om att lära sig att dansa fram i regnet; Johan är en bra dansare.

- Vår Volkswagen Polo R Supercar är fantastisk när förutsättningarna ger lite mindre grepp. Jag har en så underbart bra känsla i bilen när det sladdar, säger den regerande världsmästaren.
Kristoffersson har de två senaste försöken bärgat en dubbel inför storpubliken i Frankrike, i regnigt väder och till visst förtret för konkurrenterna med hemmafavoriten Sébastien Loeb i spetsen.
- Det stämmer! De två senaste åren när jag har vunnit i Lohéac har det regnat och kanske ger regnet oss en liten fördel.

Oavsett väder så är Johans inställning till tävlingen den samma som alltid.
- Strategin är att hålla sig borta från problem. De senaste deltävlingarna har jag verkligen ansträngt mig för att försöka skaffa mig en position där jag kan kontrollera racen och göra min egen grej. Det vill jag fortsätta med den här helgen.
För att lyckas med det behöver Arvikas världsmästare bemästra den speciella beläggningen på banan i Bretagne.
- Det är inte så mycket grus. Ett konstigt underlag, det är brunt och ser ut som grus, men när det är torrt får man rejält grepp, berättar den analytiskt lagde Kristoffersson.

Regerande mästaren har gett sig själv ett ypperligt läge att försvara VM-titeln. Genom sex segrar på sju deltävlingar har han 55 poängs ledning med fem deltävlingar kvar av VM-säsongen.
- När mästerskapsställningen ser ut som det gör så behöver jag inte ta några stora risker, utan kan sikta på att försvara min position och hjälpa PSRX Volkswagen Sweden att stärka sin position i teammästerskapet.

Teamkompisen Petter Solberg jagar å sin sida första segern för säsongen. Kan den komma i Frankrike, där norrmannen har varit framgångsrik tidigare?
- Jag vann den första VM-deltävlingen här, 2014, och gensvaret från publiken var otroligt. Det glömmer jag inte, säger Petter.

Teamchefen Pernilla Solberg hyllar också atmosfären på kommande helgs skådeplats.
- Det är ett fantastiskt ställe att köra race på. Många pratar om Höljes och ’the magic weekend’, men i Frankrike är det faktiskt lika speciellt – och som svensk krävs det en hel del för att säga det, konstaterar PSRX Volkswagen Sweden-chefen, som har stora förhoppningar på sina två mannar, även om hon är ödmjuk inför motståndet.
- Vi fruktar inte någon, men vi har stor respekt för våra konkurrenter. Peugeot har en bra bil och, förstås, tre av de bästa förarna i Sébastien (Loeb), samt Timmy och Kevin (Hansen). Men vi i PSRX Volkswagen Sweden har också en stor tro på oss själva, säger Pernilla, som coachar det gäng som leder teammästerskapet med hela 54 poäng inför helgen i Frankrike.

Förarfakta

Johan Kristoffersson (Sve)
VM-starter: 47
VM-segrar: 15
VM-titlar: 1

Petter Solberg (Nor)
VM-starter: 56
VM-segrar: 10
VM-titlar: 2

World RX Frankrike-fakta

Förra årets vinnare: Johan Kristoffersson
Snabbaste varv: Sébastien Loeb, 2017, 36,095 s
Banlängd: 1 088 m
Asfalt/grus: 33 %-66%

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Att vinna mästerskap handlar om att lära sig att dansa fram i regnet; Johan är en bra dansare.
Att vinna mästerskap handlar om att lära sig att dansa fram i regnet; Johan är en bra dansare.
Ladda ned bild
Sébastien Loeb är både kompis och konkurrent till PSRX Volkswagen-stjärnorna Petter och Johan.
Sébastien Loeb är både kompis och konkurrent till PSRX Volkswagen-stjärnorna Petter och Johan.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2017 levererade Volkswagen 6 230 000 personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2017 totalt 57 488 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,2 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Beetle, Beetle Cabriolet, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Arteon, Sharan, Caddy, Multivan, Touareg och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum