Bookmark Förlag

Kritikerrosad debutroman om en skolskjutnings följder

Dela

Nu finns Rhiannon Navins känslosamma debutroman Ensam kvar äntligen på svenska. Det är en sorglig och vacker skildring – berättad ur ett barns perspektiv – av en tragedi och förlåtelsens kraft.

Sexårige Zach sitter intryckt i en garderob tillsammans med sina klasskompisar och sin lärare. En ung man går genom skolans korridorer och skjuter, men Zach anar inte att ett av skotten just har dödat hans storebror Andy.

Händelsen får familjen att falla isär. Zachs mamma tar ut sin förtvivlan på gärningsmannens föräldrar, som hon ställer till svars för dådet. Pappan distanserar sig alltmer, och Zach själv tar sin tillflykt till böckernas värld. Slutligen inser Zach, med ett barns osvikliga optimism och envishet, att det bara finns ett sätt att rädda sina föräldrar: att få dem att förlåta.

”Att skriva ur Zachs perspektiv var en otrolig utmaning, eftersom jag föreställde mig mina egna barn i hans situation”, säger författaren Rhiannon Navin.

”Det var länge sedan jag blev så berörd av en bok”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. ”Man känner verkligen med huvudpersonen Zach.”

Ensam kvar är en stark skildring av de omedelbara och bestående effekter som en skolskjutning har på en familj och ett samhälle. Det är en gripande roman om kärlek, sorg och hur man efter en stor tragedi ändå kan få sitt lyckliga slut. 

Boken har fått mycket fina kritikeromdömen. ”En av årets stora debuter”, skriver Library Journal, och New York Times hyllar den som ”en djärv debutroman”. ”Hisnande om sorg och återhämtning”, menar Washington Post. Även läsarna älskar boken – Ensam kvar har mycket höga snittbetyg på online-bokforum. 

Rhiannon Navin ställer gärna upp på intervjuer. Vänligen kontakta Stephanie Demmler vid intervjuförfrågningar eller för mer information om boken. Ensam kvar är översatt av Ylva Stålmarck (recensionsdatum 6 november).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: designstudioe
Omslag: designstudioe
Ladda ned bild
Foto: Michael Lionstar
Foto: Michael Lionstar
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum