Länsstyrelsen Östergötland

Kronprinsessan besöker Tinnerö eklandskap

Dela

Den 26 oktober besöker kronprinsessan Victoria Linköping och Tinnerö eklandskap. Besöket i Östergötland är det tredje i en serie av landskapsvandringar som inleddes i september.

Nyligen påbörjade kronprinsessan Victoria en serie av vandringar genom Sveriges alla landskap. Syftet är att uppleva en del av Sveriges tillgängliga och variationsrika natur samt lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Först ut var kronprinsessans hertiginnedöme Västergötland den 9 september. På fredagen den 6 oktober väntar ett besök i Västerbotten. Vandringarna kommer att genomföras under de närmsta åren.

Under landskapsvandringen i Östergötland den 26 oktober kommer kronprinsessan att besöka Tinnerö naturreservat i Linköping. Under vandringen ges möjlighet att stifta bekantskap med ett antal ideella föreningar som verkar i området samt uppleva fåglesjö, eklandskap och fornlämningar.

Mer information om ackreditering och program i samband med vandringen kommer inom kort.

FAKTA

Tinnerö eklandskap är ett böljande beteslandskap med oöverträffat antal gamla grova ekar mitt i Linköping. Området är också rikt på fantastiska fornlämningar. Landskapet är småkuperat och domineras av vidsträckta ekhagmarker. I de låglänta delarna har tidigare utdikade våtmarker återskapats till attraktiva fågelsjöar - ett mini-Tåkern mitt i stan.

I Tinnerö finns spår av människor som bott och verkat här genom tiderna, allt ifrån stenålderns jägare och samlare till 1600-talet djurgårdar. Under en stor del av 1900-talet användes Tinnerö som militärt övningsfält. Linköpings kommun förvärvade i början av 2000-talet hela övningsområdet och 2006 bildades naturreservatet Tinnerö eklandskap.

Lördagen den 9 september i Västergötland inleddes Kronprinsessans vandring genom Sveriges landskap. Prins Daniel deltog också i turen som gick längs pilgrimsleden mellan Varnhem och Hornborgasjön.
Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kronprinsessan inledde nyligen en serie landskapsvandringar. Foto: Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se
Kronprinsessan inledde nyligen en serie landskapsvandringar. Foto: Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se
Ladda ned bild

Länkar

Om

Länsstyrelsen Östergötland
Länsstyrelsen Östergötland
Östgötagatan 3
581 86 Linköping

010-223 50 00http://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/Sv/Pages/default.aspx

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov.

Följ Länsstyrelsen Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Länsstyrelsen Östergötland