Region Örebro län

Kronprinsessparet besöker vaccinationsmottagningen på Boglundsängen i Örebro

Dela

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker vaccinationsmottagningen på Boglundsängen under sitt besök i Örebro på onsdagen. Där ska de bland annat få se hur man bereder covid-vaccinet och ta del av hur regionen har jobbat för att nå ut med information om vaccinering till olika grupper i samhället.

Vaccinationsmottagningen på Boglundsängen i Örebro. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Vaccinationsmottagningen på Boglundsängen i Örebro. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län

Kungafamiljen påbörjade redan hösten 2020 en resa till Sveriges 21 län för att ta del av hur olika aktörer har arbetat med att hantera pandemin. Genom sina besök vill de visa sitt deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom vården och andra samhällssektorer.

På onsdag den 6 oktober kommer Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel till Örebro län. Efter att de har hälsats välkomna av landshövdingen Maria Larsson, som är värd för besöket, besöker de vaccinationsmottagningen på Boglundsängen där Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör tar emot dem.

- Under besöket hinner vi bara visa en bråkdel av alla de betydande insatser som gjorts av medarbetare inom Region Örebro län under pandemin. Vi är glada att kronprinsessan och prins Daniel kommer till Örebro för att ta del av hur vi har arbetat med bland annat massvaccineringen, säger Jonas Claesson.

Ett tiotal medarbetare inom hälso- och sjukvården deltar

Kronprinsessparet kommer att träffa ett tiotal medarbetare från hälso- och sjukvården i regionen. De ska berätta om sina erfarenheter från arbetet med att begränsa smittspridningen och hur de har samverkat med andra under pandemins olika faser. Det kommer också att handla om den stora vaccinationsinsatsen och hur regionen arbetat för att få så många som möjligt att vaccinera sig i bostadsområden som det är svårt att nå ut i.

Från Region Örebro län deltar Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare, Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare, Carine Norström, platschef Boglundsängen, Mervi Larsson, vaccinatör, Helena Sundberg, staben för hållbar utveckling, Fathia Mountagui, hälsokommunikatör, Jan Sundelius, samordnare, Cathrine Binette Österlund, hygiensjuksköterska, Håkan Lindvall, läkare mobila teamet, Inger Karlsson-Brunzell, sjuksköterska mobila teamet, Maria Gunnarsson, samordnare provtagning och Linda Eriksson, undersköterska.

Mer information om besöket:

Kronprinsessparet till Örebro på onsdag | Länsstyrelsen Örebro (lansstyrelsen.se)

Kontakter

Bilder

Vaccinationsmottagningen på Boglundsängen i Örebro. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Vaccinationsmottagningen på Boglundsängen i Örebro. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län
Ladda ned bild
Jonas Claesson. Foto: Region Örebro län
Jonas Claesson. Foto: Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum