Linköpings kommun

Kronprinsessparet besökte Linköping digitalt

Dela

Under fredagen höll kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M) ett digitalt besök med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Fokus under videomötet var pandemins påverkan på Linköping.

- Vi pratade mycket om segregation och utanförskap och om hur pandemin gör att människor som redan står utanför samhället hamnar ännu längre bort från arbete och inkludering. Men vi pratade också om Linköping som en av Sveriges snabbast växande kommuner och vår starka arbetsmarknad med försvarskoncernen Saab, Linköpings Science Park och Linköpings Universitet", säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel håller just nu digitala möten med kommunerna runt om i Sverige, och nu var det Linköpings tur.
- Det var ett mycket trevligt och avslappnat samtal och jag ser det som väldigt positivt att kronprinsessparet har tagit initiativ till detta digitala möte och att de månar om att hålla sig uppdaterade om situationen i våra kommuner,säger Niklas Borg (M).

Prins Daniel var också extra intresserad av att diskutera situationen för Linköpings idrottsföreningar samt barn och ungdomars möjlighet till idrott och rörelse under pandemin.
- Jag passade givetvis på att bjuda in till ett fysiskt besök i Linköping tillsammans med prinsessan Estelle, som också är hertiginna av Östergötland, säger Niklas Borg.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum