Avesta kommun

Krylbodagen arrangeras för första gången

Dela

Visst går det att förändra en ort! För ett par år sedan pekades Krylbo ut – med svarta rubriker och sotade bilder - som en plats som Gud glömt. Idag spirar där entusiasm och engagemang. En stor och bidragande roll i förändringen heter Trygga Krylbo, ett projekt initierat av polisen som fått hela samhället att ställa upp. Som ett bevis på det arrangeras 25 september den första Krylbodagen.

Det blir en dag med ett späckat program av aktiviteter för alla åldrar. Bakom dagen står polisen, som startade projektet Trygga Krylbo, men också föreningar, företag, organisationer och Avesta kommun. Intresset för att vara med, visa upp vad som finns på orten, vad man vill och visa sin stolthet över Krylbo har varit jättestort.

Susanne Lindström som är områdespolis och projektledare för EST – Effektiv Samverkan för Trygghet – i Krylbo, valde att samla människor i Krylbo som började prata och resonera om vad de kunde göra. Det blev en start till förändring. Samarbetet har sedan dess utvecklats genom veckovisa träffar där läget i samhället har granskats.

- Krylbo hade en historia med både bränder, skjutningar, klotter och skadegörelse. Även om inte allt upphört så är den bilden förändrad. Idag sticker inte Krylbo ut mer än någon annan del av Avesta kommun, säger Susanne Lindström som tror att samverkan fortsätter även om själva projektet upphör vid årsskiftet.

- Jag tror på Krylbo och är positiv till framtiden. Jag vet att det finns ett stort engagemang och vilja från olika verksamheter, såväl kommunala som privata, om att återupprätta Krylbos anseende. Det är en vacker ort och den har en stor potential. Men framför allt ser jag numera en stolthet hos de som bor i Krylbo.

Välkommen till Krylbodagen 25 september – läs programmet här.

Kontakter

Kerstin Eriksson, Tillväxt Avesta, Avesta kommun
0226-64 56 93 eller kerstin.eriksson@avesta.se

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum