Huddinge Kommun

KTH-studenter presenterar sin tolkning av framtidens Kungens kurva

Dela

Den 25 oktober kommer 110 KTH-studenter att presentera sina idéer om framtidens Kungens kurva på en vernissage i kommunhuset i Huddinge.

Under åtta veckor av deras utbildning har 110 studenter uppdelade i 20 grupper arbetat med allt ifrån policys, hållbarhetsfrågor och kreativ stadsplanering kopplat till utvecklingen av Kungens kurva. De kommer att visa upp sina idéer i olika format, från design på plansch till fysiska modeller, eller andra former av presentationer.

– Vår förhoppning är att studenterna ska inspirera oss som kommun att tänka utanför boxen och kanske kommer vi att kunna fånga några idéer som vi kan ta med oss in i det fortsatta arbetet med Kungens kurva, säger Sandra Bratt, områdesstrateg, Huddinge kommun.

Malin Danielsson (L), Sara Heelge-Vikmång (S) samt Christian Ottosson (C) deltar i en jury som ska välja ut ett antal projekt som ska ställas ut på Servicecenter i Huddinge centrum så att Huddingeborna också kan få se studenternas idéer om hur Kungens kurva skulle kunna utformas.

Tid och plats

Fredagen den 25 oktober kl.14.00-16.00 i Huddinges kommunhus, Kommunalvägen 28.

Inledning med bland andra Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. Därefter finns de 20 grupperna på plats vid olika stationer för att presentera sina idéer.

Medier är välkomna att delta under vernissagen.

För mer information kontakta

Sandra Bratt, områdesstrateg Kungens kurva, Huddinge kommun, 08–535 313 40, sandra.bratt@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum