Norrköpings kommun

Kultur- och fritidskontorets verksamheter öppnas succesivt upp

Dela

På ett succesivt, smittsäkert och tryggt sätt för både besökare och personal kommer kultur- och fritidskontoret i Norrköping att öppna upp sina olika verksamheter igen från den 1 juni.

De flesta av kontorets verksamheter har varit helt stängda för allmänheten sedan den 31 oktober förra året. Nu när verksamheterna öppnar igen blir det på ett succesivt sätt och med en rad olika anpassningar för att skapa säkra besök ur smittsynpunkt.

Till grund för öppningsbeslutet är Folkhälsomyndighetens lättnader i restriktioner från och med den 1 juni. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S) undertecknade beslutet under måndagen.

– Det är glädjande att smittoläget i samhället nu är på en sådan nivå att vi kan känna oss trygga i att på ett säkert sätt öppna våra verksamheter igen, säger Olle Johansson (S). Det är viktigt att vi nu kommer igång med våra verksamheter för att kunna ge Norrköpingsbor och besökare fina upplevelser.

Varje verksamhet har gjort en noggrann och omfattande planering för öppnandet i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner. Bland annat kommer antalet besökare att vara reglerat. Verksamheterna har olika öppningsdatum; dessa samt de olika anpassningarna kommuniceras separat, bland annat på varje enhets webbsajt.

– Jag vet att våra verksamheter inom kultur och fritid har varit saknade då vi fått många frågor om när vi kan öppna. Vi har verkligen fått ett kvitto på att vi behövs! Prioritet för oss nu är att våra verksamheter blir trygga miljöer att vistas i för både personal och besökare, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 0730-20 10 99

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande i kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 0730-20 17 20
___________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun nysatsar och förstärker sitt fokus på företag22.6.2021 14:03:56 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun planerar flera företagsfrämjande satsningar som ska leda till snabbare och bättre service, samt stärka och växla upp samarbetet mellan företag, offentlig sektor och forskning. För att förstärka effekten utförs även organisatoriska förändringar och tillförsel av medel. Målet är ett förbättrat näringslivsklimat, samt fler arbetsplatser och arbetstillfällen. Idag, tisdagen den 22 juni, genomförde Norrköpings kommun en pressträff för att berätta mer om satsningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum