Linköpings kommun

Kultur- och fritidsnämnden: Sänkning av bokningsavgift för idrottshall

Dela

Bokningsavgiften för friidrottshallen Campus Valla är ett av ärendena på kultur- och fritidsnämndens sammanträde i eftermiddag. Nu är det också klart vem som är ny fristadsförfattare i Linköping.

Ärende 11: Kommunen sänker bokningsavgift för idrottshall

Flera föreningar har påpekat till kommunen att bokningsavgiften för friidrottshallen Campus Valla är orimligt hög. Nu föreslår kultur- och fritidsnämnden att hyrkostnaden sänks.

Inomhusanläggningen Campus Valla är flitigt använd, främst för aktiviteter som friidrott, innebandy, studentidrott samt mässor och event. Flera av föreningarna som nyttjar hallen har dock påpekat att bokningsavgiften för lokalen är alldeles för dyr.

Kultur- och fritidskontoret har nu jämfört bokningskostnaderna med liknande anläggningar i andra kommuner, och konstaterat att avgifterna i Linköping är högre. Under torsdagens sammanträde i kultur- och fritidsnämnden föreslås att hyrkostnaderna sänks, samt att det ska bli billigare att använda lokalerna under lågsäsong, det vill säga maj till september. Att hyra friidrottsanläggningen kommer att kosta 400 kronor per time istället för 600 kronor. Avgiften för innerplanen sänks från 300 kronor till 200 kronor. Under dagtid och lågsäsong är priserna lägre.

– Genom att sänka avgifterna och göra det tydligt att det går att hyra friidrottsdelen och den fullstora planen separat hoppas vi att fler föreningar ska välja att boka hallen. Det här är en del i det arbete vi gör med att få till ett bättre nyttjande av våra idrottshallar, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

De nya bokningsavgifterna föreslås börja gälla från och med den 1 juli.

Utanför nämndens ärendelista:

Linköping tar emot ny fristadsförfattare

Jahanara Nuri är författare och människorättsaktivist med fokus på kvinnors och barns rättigheter. Nu är hon Linköpings andra fristadsgäst.

Linköping är en av 60 städer i världen som erbjuder kulturutövare som är utsatta för förföljelse en fristad. I uppdraget ingår att erbjuda författaren, musikern eller konstnären ett tvåårigt stipendium, tryggt boende och kontakt med nätverk i det lokala kulturlivet.

Nu har Linköpings kommun tagit emot sin andra fristadsgäst; författaren Jahanara Nuri från Bangladesh. Förutom författarskapet är Jahanara Nuri människorättsaktivist med främst fokus på kvinnors och barns rättigheter i Asien.

– Efter flera problem och med risk för Jahanara Nuris säkerhet är hon nu äntligen i Linköping och vi ser fram emot att få ta del av hennes tankar och erfarenheter som hon så länge hindrats att framföra, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

2016 tog Linköping emot sin första fristadsgäst; författaren Housam al-Mosilli från Syrien. Han har nu permanent uppehållstillstånd och studerar på Malmö högskola.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum