Värmdö Kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda

Dela

I dagarna blev det klart vilka som får ta emot de stipendier som delas ut av Värmdö kommuns kultur- och fritidsnämnd. Pristagarna heter Robert Hansson, Patrik Franke, Hektor Palmer Nordfors och Rosanna Gunnarsson.

- Vi har en helt fantastisk kultur- och idrottsrörelse på Värmdö, säger Jasmin Farid (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Därför är det också så väldigt glädjande att få möjlighet att dela ut dessa stipendier varje år, till personer som på olika sätt utmärkt sig och också bidragit till utveckling och inspiration inom sitt respektive område.

Stipendierna syftar till att stödja och uppmuntra kulturell och/eller idrottsbaserad verksamhet och insatser inom idrott, föreningsliv, musik, konst, film, hembygdsvård eller jämförbara områden. Stipendierna delas ut av kultur- och fritidsnämnden.

Arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet

Rosanna Gunnarsson tilldelas kultur- och fritidsnämndens arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet på 100 000 kronor.

”Värmdö kommuns arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet år 2021 tilldelas Rosanna Gunnarsson för ett gränsöverskridande ljudkonstverk i skärningspunkten mellan musik, ljud, och litteratur. Hennes utforskande av havsljud i samklang med en historisk saga leder fram till en unik musikalisk gestaltning med kulturen, skärgården och naturmiljön som förutsättning. Verket är både fantasieggande och konstnärligt utmanande”.

Kulturstipendiater 2021

Patrik Franke tilldelas kultur- och fritidsnämndens kulturstipendium på 20 000 kronor.

”Patrik Franke tilldelas kulturstipendiet för sitt enorma engagemang med att göra vår skärgård mer levande. Frankes kulturskapande och pjäsuppsättning kommer att bidra med fler inspirerande konstupplevelser i Värmdö kommun”

Hektor Palmer Nordfors tilldelas kultur- och fritidsnämndens ungdomskulturstipendium på 20 000 kronor.

”Hektor Palmer Nordfors tilldelas ungdomskulturstipendiet för sina musikaliska talanger och sitt brinnande intresse för sång. Med stipendiet hoppas Värmdö kommun att Hektor får möjligheten att nå nya höjder”.

Barn och -ungdomsledarstipendium 2021

Robert Hansson tilldelas kultur- och fritidsnämndens barn- och ungdomsledarstipendium på 20 000 kronor.

”Robert Hansson tilldelas barn- och ungdomsledarstipendiet för sitt starka föreningsengagemang och entusiasmerande arbete med barn, unga och föräldrar. Hanssons drivkraft inspirerar och han är en värdefull förebild för barn och unga i Värmdö kommun”.

Kontakter

Jasmin Farid (M)Ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

jasmin.farid@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum