Värmdö Kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda

Dela
Nu är det klar vilka som får årets stipendier som delas ut av Värmdö kommuns kultur- och fritidsnämnd. Stipendieutdelning sker i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni i Gustavsbergs Hamn.

-          Vi är imponerade av den breda kompetensen vi har inom kultur och idrott. Det är otroligt vilka ovärderliga insatser som görs av våra eldsjälar i kommunen. Med dessa stipendier vill vi lyfta dem och tacka dem för sitt engagemang, säger Jasmin Farid, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Stipendierna syftar till att stödja och uppmuntra kulturell och/eller idrottsbaserad verksamhet och insatser inom idrott, föreningsliv, musik, konst, film, hembygdsvård eller jämförbara områden. Stipendierna delas ut av kultur- och fritidsnämnden.

Kulturstipendium 2022 på 20 000 kr

Cecilia Wrangel Skoug tilldelas kulturstipendiet för sitt engagemang med dockmusikaler för barn och unga. Wrangel Skougs brinnande intresse är värdefullt för barnkulturen i kommunen och ger våra barn möjligheten att ta del av mer kulturupplevelser. 

Ungdomskulturstipendium 2022 på 20 000

Alva Willers tilldelas och ungdomskulturstipendiet för sina konstnärliga talanger och sitt brinnande intresse för konsten. Med stipendiet hoppas vi att Willers får möjligheten att göra ett avtryck på oss människor genom det fängslande antilopskelettet och mycket mer. 

Barn- och ungdomsledarstipendium 2022 på 20 000

Barn- och ungdomsledarstipendiet tilldelas Stora Koviks Ryttarsällskaps ungdomssektion för sitt entusiasmerande arbete med ungdomar. Trots en pandemi har ungdomssektionen kämpat med att säkra en trygg plats med aktiviteter för ungdomarna vilket har bidragit med att stärka gemenskapen. Detta har varit betydelsefullt under pandemin. 

Arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet 2022 på 100 000 kr

Med en undersökande konstnärlig drivkraft skapar Linn Sjöstedt iögonfallande keramiska skulpturer. Hennes praktik knyter an till platsen Gustavsberg genom att inspireras av traditionella hantverkstekniker från porslinsfabriken. Linn Sjöstedts verk är mångbottnade med ett lekfullt och humoristiskt formspråk som samtidigt ställer existentiella frågor om människans villkor.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum