Uppsala kommun

Kulturen kvar i Boländerna

Dela

Kulturnämnden och arbetsmarknadsnämnden har kommit överens om att teatersalen i Utbildnings- och jobbcenters lokaler, som tidigare var en del av gamla Bolandskolans teaterprogram, ska få vara kvar för scenkonstverksamhet.

Före detta Bolandskolan är efter ombyggnad Utbildnings- och jobbcenters lokaler.
Före detta Bolandskolan är efter ombyggnad Utbildnings- och jobbcenters lokaler.

– Jag är glad att vi nu tillsammans hittat en lösning och kan göra denna satsning på scenkonst i kommunen som innebär att fler barn och unga kommer att både få uppleva professionella scenkonstföreställningar och lära sig att skapa teater själva. Likaså kommer lokalen att bli en efterlängtad tillgång för det fria kulturlivet, säger Linda Eskilsson (MP)

Scenlokalen kommer även att vara bokningsbar för det fria kulturlivet och föreningar som driver scenkonstverksamhet de tider den inte används för kulturförvaltningens verksamhet. 

– Teater väcker nyfikenhet och skapar förståelse hos barn och unga. Uppsalas teaterverksamhet fungerar också som en plattform för mångkulturella möten, demokratiska värderingar och lärande. Det är positivt att arbetsmarknadsnämnden har kunnat tillmötesgå kulturnämndens önskemål så att kulturförvaltningen kan fortsätta använda teatersalen för sin verksamhet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Uppsala kulturskola kan med detta utveckla och utöka sin verksamhet och därmed erbjuda fler barn och unga teaterundervisning i kommunen. Teatersalen ligger i Utbildnings- och jobbcenters lokaler som är centralt placerad med goda kommunikationer från olika delar av kommunen.

Kommunen arbetar nu fram rutiner för hur lokalen kan nyttjas av kulturlivet och kommer att gå ut med information kring bokning av teatersalen till hösten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Före detta Bolandskolan är efter ombyggnad Utbildnings- och jobbcenters lokaler.
Före detta Bolandskolan är efter ombyggnad Utbildnings- och jobbcenters lokaler.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum