Lunds stift, Svenska kyrkan

Kulturfest med trolleri, dans och spännande samtal

Dela

Biskop Johan Tyrbergs visitationsvecka i Frosta kontrakt avslutas lördagen den 12 november med kulturfest i Höör. Vi får bland annat lyssna till ett samtal mellan journalisten Jesper Aspegren och biskopen.

Foto: Martin Lindeborg
Foto: Martin Lindeborg

Program:
14.00 Kulturfest med musikalelever från Eslövs folkhögskola, trolleri med prästen och trollkarlen Peter Barvestedt samt ett samtal mellan journalisten Jesper Aspegren och biskop Johan. 
Plats: Allaktivitetshuset Älvkullen i Höör.

16.00 Festmässa i Höörs kyrka med biskop Johan Tyrberg, kontraktsprost Mikael Johansson och kör under ledning av kontraktets kyrkomusiker.

Pressbilder på biskop Johan finns i Lunds stifts pressrum:
http://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/pressbilder-johan-tyrberg

Mer information om visitationen finns på Lunds stifts webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/fruktbar-jord--till-vaxt-och-mognad-for-tro-hopp-och-karlek

Följ biskop Johan Tyrbergs visitation via hans Twitterkonto, på Lunds stifts Facebooksida samt via #fruktbarjord.

 

Camilla Lindskog
Pressekreterare, Lunds stift 
Telefon: 046-15 55 23
E-post: camilla.lindskog@svenskakyrkan.se
www.svenskakyrkan.se/lundsstift
www.facebook.com/lundsstiftsvenskakyrkan 
http://www.mynewsdesk.com/follow/75903

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Martin Lindeborg
Foto: Martin Lindeborg
Ladda ned bild

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlings-verksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Konstverk av Nathan Coley öppnar upp för dialog med Lunds invånare14.11.2017 10:16Nyheter

Ett konstverk av den internationellt välkända brittiska konstnären Nathan Coley installeras i anslutning till Lunds domkyrka. Det är starten för Råängens konst- och arkitekturprogram, Lunds domkyrkas arena för samtal med allmänheten i Lund, om vad som händer på Domkyrkans marker i Brunnshög. Coleys konstverk är en ljusskulptur som heter "Heaven Is A Place Where Nothing Ever Happens” (Himmelen är en plats där ingenting någonsin händer). Efter att verket skapades 2008, har det installerats i olika kontexter på olika ställen, exempelvis på Kunstmuseum Kloster i Magdeburg (Tyskland) och i den engelska kuststaden Folkestone. Titeln på verket kommer från en sångtext av Talking Heads från 1979. ”Det finns en lång relation mellan konstnärer och Domkyrkan. Själva kyrkorummet är en konstnärlig gestaltning med spår från många tider. Det inspirerar till en fortsatt dialog med samtidskonsten. Som nu, med Nathan Coleys verk tillfälligt placerat vid Domkyrkans absid! Genom konsten kan vi dela erfaren

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum