Linköpings kommun

Kulturhuset Arbis ska nå ut till fler

Dela

Arbis är ett kulturhus mitt i centrala Linköping med verksamhet för barn och unga i åldern 13-25 år. Här hittar du replokaler, musikstudio, dansstudio, skapande ateljé, scen och andra kreativa rum. Nu utökas uppdraget till att också omfatta målgruppen 0-12 år.

Den första september 2019 övergick Arbis från Utbildningsförvaltningen till att bli en del av Linköpings kulturscener. Sedan övergången har en arbetsgrupp arbetat med att utveckla och tydliggöra Arbis identitet som kulturscen för barn och unga. Översynen av verksamheten har visat att det finns behov av en kulturscen som möter den yngre målgruppen 0-12 år.

Med anledning av detta har Kultur- och fritidsnämnden beslutat att Arbis uppdrag utökas till att omfatta följande:

  •  Att vara en kulturscen för målgruppen 0-25 år.
  •  Att utveckla och tydliggöra Arbis identitet som kulturscen för barn och unga.
  •  Att effektivisera nyttjande av lokalerna i Arbis för såväl kommunal verksamhet som för civilsamhället.

– Arbis har en särskild plats i mitt hjärta, det var där jag gjorde debut som amatörskådespelare. Det är så roligt att man arbetat fram denna möjlighet till ett litet kulturhus för alla åldrar säger, Gustaf Appelberg (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Det utökade uppdraget innebär att Arbis blir ett komplement till de övriga Kulturscenerna. Utifrån beslutet kan Arbis även erbjuda ett mer varierat utbud inom kulturområdet samt utveckla och öka samarbetet med barnkulturutövare, föreningsliv och studieförbund. Vidare får kommunen ett kulturhus med fokus på barn och unga, vilket i nuläget saknas.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum