Dramaten

Kulturjournalist Anneli Dufva till Dramaten

Dela

Anneli Dufva, kulturjournalist på Sverige Radio har anställts som dramaturg och redaktör på Dramaten. Hon tillträder tjänsten den 1 oktober.

Anneli Dufva. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR
Anneli Dufva. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR

–Vi är oerhört glada att Anneli tackat ja till att börja arbeta hos oss. Med sin gedigna kunskap om teater kommer hon att vara ett viktigt tillskott för att fördjupa vårt konstnärliga arbete och utveckla relationen till vår publik, berättar teaterchef Eirik Stubø.

Anneli är kulturjournalist och har arbetat på Sveriges Radio sedan mitten på 90-talet där hon bland annat har varit programledare för Kulturnytt, Vågen, Kosmo och Kritiken. Anneli är litteratur- och teaterkritiker, har gjort det feministiska humorprogrammet Systrarna i P4, vikarierat som korrespondent i New York och har i rollen som programledare intervjuat scenkonstprofiler för Teaterprogrammet. Utanför radion har hon bland annat arbetat som regiassistent och dramaturg.

Anneli kommer främst att arbeta med att, i olika kanaler och på flera arenor, utveckla möten med publiken och ge en fördjupad kunskap och bild av teater och scenkonst. Hon kommer tillhöra den konstnärliga personalen på dramaturgiatet i en roll som dramaturg och redaktör.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anneli Dufva. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR
Anneli Dufva. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

Dramatens repertoar hösten 201924.4.2019 08:26:31 CESTPressmeddelande

I dag släpps biljetterna till höstens repertoar på Dramaten, som bjuder på flera klassiker. Karl Dunér regisserar Becketts I väntan på Godot med bland andra Jonas Karlsson och Johan Ulveson i rollerna. Tre grekiska dramer finns också på repertoaren, Fedra / Hippolytos i en ny version av Tora von Platen och i regi av Tatu Hämäläinen och Ifigenia i Aulis i regi av Nadja Weiss. Dramaten kommer även turnera i landet och evakueras till Hötorget. Till våren gör Stina Wirsén, Sarah Riedel och Anna Vnuk en musikal för Unga Dramaten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum