Vänsterpartiet

Kulturkväll med Vänsterpartiet – Vem kan leva i Europa? Jonas Sjöstedt gästas av Johan Rabaeus, Evin Ahmad och Helle Klein

Dela

På torsdag, den 16 maj, är det dags för en ny kulturkväll i Vänsterpartiets regi! Jonas Sjöstedts uppskattade talkshow ”Snack med Sjöstedt” kombineras med ståupp och musik. Och eftersom det är EU-val är temat för samtalet Europa och klass. Vem kan leva i Europa 2019?  
Gäster i Jonas Sjöstedts talkshow denna gång är chefredaktören för Dagens Arbete Helle Klein och skådespelarna Evin Ahmad och Johan Rabaeus.
- Jag ser fram emot att lyssna till mina gästers Europaminnen och berättelser om klass och vad ett namn betyder. Vi ska också prata om musik och kultur är utan gränser.

Före samtalet bjuder ståupparen Melody Farshin på frän omvärldsanalys från sitt perspektiv och efter samtalet blir det musik av artisten Nadja Evelina, som gjorde stark entré på den svenska popscenen med singeln ”Finast utan filter”.

Plats: Debaser Hornstulls Strand 4.
Tid:  Dörrarna öppnar kl 18, programmet kl 19

Programmet:

18.00 Dörrarna öppnas till Debaser

19.00 – 19.10 ca  Ståupp med komikern Melody Farshin

19.15 – 20.15  Talkshowen ”Snack med Sjöstedt”

Jonas Sjöstedt samtalar med Helle Klein, opinionsbildare och chefredaktör på Dagens Arbete, Evin Ahmad skådespelare och Johan Rabaeus skådespelare.  

20.15 -20.30 paus

20.30 - 21.00 Nya stjärnan på den svenska pophimlen, Nadja Evelina, framträder med sin egen musik.   

Välkomna!

För mer information:

Åsa Mattsson
Projektansvarig (V)
070-338 25 39

Vänsterpartiets presstjänst
070-620 00 64

Kontakter

Marie Antman
Kommunikationschef Vänsterpartiet
070-297 85 10
marie.antman@riksdagen.se

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Vänsterpartiet säger nej till höjd pensionsålder29.5.2019 11:39:42 CESTPressmeddelande

Igår lade regeringen fram sitt förslag om höjd pensionsålder. Vänsterpartiet är kritiskt till höjningen då många inte klarar att arbeta ens till dagens pensionsålder. Det är helt orealistiskt att bara fokusera på åldern när det inte kombineras med kraftfulla satsningar på ett mer hållbart arbetsliv. - Den som arbetat ett helt yrkesliv ska kunna leva ett gott och värdigt liv. Så ser det inte ut med dagens pensionssystem. Av Kommunals medlemmar har 7 av 10 så låg inkomstpension att de får garantipension, trots att de har arbetat hela livet. Detta borde regeringen göra något åt, istället för att höja pensionsåldern, säger Nooshi Dadgostar, vice ordförande i Vänsterpartiet. Den höjda pensionsåldern motiveras med att vi lever längre och klarar av att arbeta längre. Det stämmer dock inte. Korttidsutbildade personers livstid minskar och klyftorna i arbetslivet ökar. Och för dem som klarar av några år extra blir effekterna ändå små. Enligt Kommunals beräkningar ger varje enskilt år efter 66 år

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum