Stockholms stad

Kulturnatt Stockholm 2019 – nya genrer och fler aktörer

Dela

Kulturnatt Stockholm 2019 bjuder på ett bredare utbud än någonsin. Nya genrer och trender för året är bland annat live-podcasting, utomhusbio och program på tema demokrati. Orgelmusik i nya tappningar, mer meditation och konst i form av keramik, performance, dans och konstfilm är andra programtrender från nattens innehåll.

- Jag ser verkligen fram emot att få ta del av min första Kulturnatt som borgarråd. Det finns hela 170 platser att upptäcka så det finns anledning att ta en titt på programmet på webben eller i tidningen och planera kvällen, om du inte vill kastas in i oupptäckta kulturupplevelser spontant. Allt har ju fri entré så det är bara att ge sig ut i Stockholms tionde lila natt och njuta av all kultur som även finns öppen året runt, säger kultur-, stadsmiljö- och idrottsborgarråd Jonas Naddebo (C).

Årets stadsdelar och områden: Djursholm, Solna, Farsta, Botkyrka, Telefonplan, Liljeholmen, Vällingby, Norrmalm, Vasastan, Östermalm, Södermalm, Kungsholmen, Skeppsholmen, Gamla stan, Gärdet, Hjorthagen, Hammarby sjöstad, Djurgården.

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv med syftet att visa upp ett brett kulturliv, bidra till en ökad kännedom om kulturutbudet i Stockholm och göra det enklare för stockholmarna att stiga in i en värld man kanske inte alltid är så bekant med.

2018 års evenemang drog en publik på 145 000 besök. Mer än hälften av besökarna tog för första gången del av någon av de medverkande kulturaktörerna.


KULTURNATT STOCKHOLM 2019
VAR: Hela Stockholm
NÄR: Lördag 27 april, kl. 18.00–24.00
HUR: Fri entré. Lila.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum