Uppsala Konsert & Kongress

Kulturnatten - digitalt och "IRL"

Dela

Under Kulturnatten väntar ett digert digitalt program med sändningar från en lång rad olika aktörer i Uppsala. UKK är inget undantag. Vi sänder live flera gånger under dagen och bjuder på nytt innehåll på ukk.se/PLAY. Men vi välkomnar också publik att uppleva delar av Kulturnatten på plats på UKK!

Upplevelser på plats i konserthuset

Läs mer om hur vi arbetar för att göra besöket säkert: ukk.se/trygga-evenemang

11:30 Barnens UKK: Kajan flyger 
Ord, musik och rörelser i en improvisationsföreställning för barn 7-12 år. En dansare och tre jazzmusiker möts på scenen. De har förberett några låtar och en lek med lappar där du som publik får vara med och bestämma, men utöver det är allt improviserat. I Kajan flyger blandas ord, musik och rörelser i en lek som aldrig blir den andra lik!
Medverkande: Linnéa Sundling (dans), Lisa Grotherus (klarinett, sång), Tove Brandt (kontrabas) och Konrad Agnas (trummor).
Fri entré men förbokad platsbiljett krävs. Begränsat antal platser. 

11:00-14:00 Dagens lunch serveras i Restaurangen

17:30 Mats Dimming – en konsertinstallation 
Mats Dimming arbetar just nu på med sitt masterprojekt från Kungl. Musikhögskolan. Det handlar om att utforska minimalistisk och meditativ improvisationsmusik. Under projektet har en idé om en konsertinstallation vuxit fram och under Kulturnatten blir installationen verklighet.

Musiken, som delvis är inspirerad av kompositören Morton Feldman, jazztrion The Necks och 60-talets minimalister, kan vara både vacker och spännande, repetativ och i långsam förändring. Kort sagt; det blir långa låtar där publiken bjuds in till att sitta ner och drömma sej bort i en ljudvärld där allt kan hända, om tid finns. Till UKK och Kulturnatten 2020 tar Mats med sig en spännande konstellation av fri- och likasinnade musiker. 
Fri entré. Begränsat antal platser. 

20:00 Jazzhörnan 
Uppsala Jazz Club och UKK bjuder in till en härlig jazzkväll under ledning av Emil Ingmar Trio. 
Fri entré men förbokad platsbiljett krävs. Begränsat antal platser. 

Livesändningar från UKK 

kl 17:30 Konsertinstallationen av Mats Dimming livesänds som en del av Kulturnatten. 

kl 20:00 Jazzhörnan under ledning av Emil Ingmar livesänds som en del av Kulturnatten 

Länkar till sändningarna hittar du på ukk.se/play eller följ Uppsala Konsert & Kongress på Facebook. 

Mer på UKK Play 

A la Maud - Dold agenda som gick av stapeln på UKK 4/9 spelades också in och blir nu en del av Kulturnatten 2020. Späckat av gäster från när och fjärran hos Maud Karlsson. Konst, musik och dans samsas med samtal. Du ser programmet via ukk.se/play från och med 12/9. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

#uppsalakonsertkongress är en del av Uppsala kommun 

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Emelie Bergbohm och Fredrik Granberg till Uppsala Konsert & Kongress16.12.2020 09:00:30 CET | Pressmeddelande

Uppsala Konsert & Kongress fick en ny ägaridé tidigare i år och för att möta denna gör nu bolaget en rad satsningar inom flera områden. En av dessa satsningar innebär att UKK inleder ett tätt samarbete med Emelie Bergbohm som under ett års tid kommer verka som utvecklingsstrateg i verksamheten. Konsertproducenten Fredrik Granberg, som senast kommer från musikscenen Södra Teatern i Stockholm, kommer vikariera på UKK:s programavdelning då UKK:s ordinarie producent Hanna Lanneberg gått vidare inom bolaget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum