Norrköpings kommun

Kulturnatten 2022 – tre dagar och tre kvällar

Dela

Nu är det klart att Kulturnatten i år äger rum den 23 till den 25 september. Det kommer att bli tre dagar och kvällar fyllda av kultur; både i hjärtat av Norrköping och utanför city.

Åsa Jungnelius  uppskattade konstverk Inre världsutställning i Bråvallaverket Kulturnatten 2021. Foto: Patrik Jonsson
Åsa Jungnelius uppskattade konstverk Inre världsutställning i Bråvallaverket Kulturnatten 2021. Foto: Patrik Jonsson

– Vi är glada att kunna berätta att vi även i år låter Kulturnatten vara tre dagar. Vi testade det konceptet i fjol och fick fin respons av de allra flesta. Publiken har fler dagar att uppleva och ta del av kulturevenemangen och för arrangörerna ger det bättre möjligheter att bredda sitt kulturutbud. Även för caféer, butiker och restauranger finns det fördelar med att förlänga Kulturnatten, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator.

Kulturnatten i Norrköping har en lång historia och är speciell för både arrangörer och besökare. Upp till 50 000 människor brukar besöka Kulturnatten, och det bjuds på drygt 300 programpunkter. De flesta arrangemang är gratis.

– Vi lever fortfarande på den sköna känslan från i fjol då Norrköping verkligen sjöd av kultur, solen sken och folk gick man ur huse för att njuta av alla evenemang. Någonting som jag tycker gör Kulturnatten både unik och magisk är att det verkligen finns något för alla – allt från musikframträdanden, dansuppvisningar och teaterföreställningar till yoga, film, pyssel, utställningar och stadsvandringar, säger Carita Nord Isgren.

Det som händer just nu är att kultur- och fritidskontoret söker efter den konstnär, illustratör eller formgivare som ska göra årets kulturnattsaffisch. Den 2 maj öppnar även webbplatsen visit.norrkoping.se upp för arrangörer att lägga in sina programpunkter.

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 0730 - 20 20 60

________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Åsa Jungnelius  uppskattade konstverk Inre världsutställning i Bråvallaverket Kulturnatten 2021. Foto: Patrik Jonsson
Åsa Jungnelius uppskattade konstverk Inre världsutställning i Bråvallaverket Kulturnatten 2021. Foto: Patrik Jonsson
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum