Norrköpings kommun

Kulturnatten omfattar över 376 programpunkter

Dela

Från morgon till kväll lördagen den 28 september anordnas en mångfald av kulturupplevelser för stora som små i Norrköping. Årets kulturnatt bjuder på över 376 programpunkter, där besökare kan uppleva allt från clownmingel och konstvernissage till jazzkonsert och filmvisningar.

Detaljbild från Kulturnattsaffischen 2019. Bild: Elin Svensson
Detaljbild från Kulturnattsaffischen 2019. Bild: Elin Svensson

– Kulturnatten är något alldeles magiskt, unikt och historiskt. Det är den goda stämningen med arrangörer och besökare som skapar Kulturnatten tillsammans. Jag hoppas att många ger sig ut i kulturnattsvimlet och tar del av allt spännande som erbjuds, säger Charlotte Jörgenson Ericson, handläggare på kultur- och fritidskontoret. 

Norrköpings föreningar, organisationer, företagare och privatpersoner fyller Kulturnatten med innehåll och de flesta av arrangemang har fri entré. För samordningen står Norrköpings kommun som ansvarar för program och hemsida. Kultur- och fritidskontoret bidrar med arrangemang på Konstmuseet, Stadsbiblioteket, Stadsmuseet, Kulturskolan och Cnema.

– Kulturnatten för människor närmare varandra, bygger tillit och stolthet och sprider värme och glädje i höstmörkret. Förra året var första gången jag deltog på Kulturnatten och mitt bestående intryck var att Norrköpingsborna gick man ur huse och alla sken av stolthet över sin stad. Det hoppas jag få uppleva i år igen, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Årets Kulturnattsaffisch är skapad av Elin Svensson. Hon är frilansande illustratör och formgivare som återvänt till Norrköping efter tre år i Stockholm och 10 år i London – där hon tog sin examen på University of the Arts London. Årets affisch illustrerar det kalejdoskop av aktiviteter som erbjuds, ett smörgåsbord fyllt av kreativa samarbeten - där det finns något för alla. Elin Svensson finns på plats i Rådhuset mellan klockan 14 och 17.

Affischen och programbladet finns att hämta på Stadsbiblioteket, Rådhuset, Kontaktcenter, Stadsmuseet, Konstmuseet, Cnema, Visualiseringscenter och Arbetets museum. Symboler i programmet visar vilka aktiviteter som är tillgänglighetsanspassade. Mer information och samtliga programpunkter finns på www.letscreate.norrkoping.se/kulturnatten.

 

Kontakt:

Charlotte Jörgenson Ericson
Titel: handläggare enheten kultur, event och fritid på kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 19 03

Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 0730-20 10 99

_____________________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011–15 12 00

Bilder

Detaljbild från Kulturnattsaffischen 2019. Bild: Elin Svensson
Detaljbild från Kulturnattsaffischen 2019. Bild: Elin Svensson
Ladda ned bild
Kulturnattsaffisch 2019. Bild: Elin Svensson
Kulturnattsaffisch 2019. Bild: Elin Svensson
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum