Norrköpings kommun

Kulturnattshelg med rekordmånga evenemang

Dela

Årets kulturnatt ser ut att bli en riktig folkfest med rekordmånga programpunkter. Liksom i fjol genomförs Kulturnatten under tre dagar, 23-25 september, och besökarna kan se fram emot en riktigt varierad och kulturell långhelg.

– Det är fantastiskt att kika igenom programmet, och se att arrangörerna verkligen satsat på årets kulturnatt, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur, event och fritid.

Det finns något för alla under Kulturnatten, allt från musikframträdanden, dansuppvisningar, teaterföreställningar till yoga, film, pyssel, utställningar och stadsvandringar. De flesta arrangemang är gratis, och lördagen är den dag flest evenemang kommer äga rum. Bland annat kommer Kristoffer Kern, konstnären bakom årets kulturnattsaffisch, finnas på plats på Norrköpings stadsmuseum under lördagskvällen för att signera affischen.

– Förra året testade vi att ha tre dagars kulturnatt, och det blev väldigt väl mottaget av både besökare och arrangörer. Under den pågående pandemim var det ett sätt att sprida ut evenemangen på ett säkert sätt. Många tyckte det var skönt att kunna delta flera dagar, och vi hoppas att det blir lika lyckat i år, men kommer givetvis att följa upp det med arrangörer och besökare, säger Åsa-Karin Svensson.

De flesta aktiviteter och evenemang sker i city, men det finns en del som sker utanför stadens gränser, som till exempel konstutställning på GalleriLi i Skärkind och teater på Löfstad slott. På Noss gamla industriområde blir det högtflygande cirkus på 18 meters höjd - Sinfonia Volante, och på Kulturkvarteret Hallarna firas 30 år med bland annat en eldshow, jazz och blues samt öppna ateljér. På Cnema kan man lyssna på när Crazy Pictures berättar om nya storfilmen UFO Sweden, Norrköpings stadsmuseum erbjuder stadsvandringar och på Norrköpings Konstmuseum finns möjlighet att se och interagera med dans i utställningen Noa Eshkol: Rules, Theory & Passion. På Ståhl Collection håller konstnären Daniel Jouseff en performance, och på NP 33 firas 10 år med en jubileumsutställning. Musik kommer att genomsyra hela staden, bland annat med legendariska Norrköpingsband i Värmekyrkan under lördagskvällen och Crescendo som bjuder in till en helkväll på Hallarna under lördagen.

Det omfattande programmet finns från och med måndag den 12 september digitalt på visit.norrkoping.se/kulturnatten. Från och med den 16 september finns tryckt program att hämta på kontaktcenter, Norrköpings Konstmuseum, Norrköpings stadsmuseum, Cnema, Norrköpings stadsbibliotek och Arbetets museum.

– Vi ser verkligen fram emot årets kulturnatt. Det är hela Norrköping som gör Kulturnatten, tillsammans skapar vi något magiskt och unikt, säger Åsa-Karin Svensson.

Klicka här för årets digitala program och mer information om Kulturnatten

Kontakt:
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef kultur, event och fritid, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011- 15 29 08
_______________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum