Norrköpings kommun

Kulturnattsvecka med eftertanke och kreativitet

Dela

Det blir en annorlunda kulturnatt i Norrköping i år. Mycket fokus ligger på att det ska vara tryggt och säkert utifrån smittrisk. Besökarna kan se fram emot närmare 300 kulturella evenemang utspridda under en hel vecka.

Bild: David Örtenblad Savel.
Bild: David Örtenblad Savel.

Beslutet att förlänga den mycket uppskattade Kulturnatten till en hel vecka, Kulturnatten+, togs i somras.

 Alternativet var att ställa in men det kändes inte aktuellt eftersom Norrköpingsborna behöver kultur mer än någonsin och kultursektorn behöver oss mer än någonsin, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur, event och fritid.

Hon är imponerad över den kreativitet som funnits hos de 80 arrangörer som deltar med olika evenemang. Alla arrangörer har uppmanats att tänka nytt, arrangera evenemang utomhus eller digitalt för att minska smittspridning.

Det har blivit bättre än jag trodde. Engagemanget från arrangörerna har varit stort och de har varit extra kreativa i år, säger Åsa-Karin Svensson.

Det vilar ett stort ansvar på varje arrangör att säkerställa att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om en arrangör genomför ett fysiskt evenemang är det upp till arrangören att se till att det bara är 50 personer i lokalen.

 Vi har en tät dialog med arrangörerna och hjälper till så att alla, både besökare och arrangörer, kan känna sig trygga, säger Carita Nord Isgren, projektledare för Kulturnatten+.

Det blir en hel del utomhusevenemang; körsång, dans, kulturell tipspromenad, kampsport och stadsvandringar. Kultur- och fritidskontoret har också sett till att vattenfallet kommer att färgläggas och runt om i staden blir det oväntade och fina ljud- och ljussättningar. Nytt för i år är också att programmet bara finns digitalt, på visit.norrkoping.se.

 Vi har ett mycket varierat och bra program med en hel del nyheter. Bland annat kommer Dörrens magiska buss, som turnerar runtom i Sverige, med en live musikscen, konstnärer, musiker och pysselhörna, säger Carita Nord Isgren.

Efter många intensiva veckors arbete med Kulturnatten+ längtar Carita Nord Isgren till starten på måndag.

 Det ska bli så härligt att se Norrköping leva upp igen och att få ta del av kultur på olika sätt, litet som stort. Självklart genom att hålla ett bra avstånd till alla, säger Carita Isgren Nord.

Kontakt:
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef kultur, event och fritid, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011- 15 29 08

Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 073 - 020 20 60

___________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

Bilder

Bild: David Örtenblad Savel.
Bild: David Örtenblad Savel.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Efter IVO:s granskning – så här arbetar kommunen20.10.2020 18:03:35 CESTPressmeddelande

Det har nu gått en vecka sedan Inspektionen för vård och omsorg (IVO) på en pressträff offentliggjorde sin rapport i ärendet med den treåriga flickan som kallats för Lilla hjärtat. Flickan avled i januari 2020 efter att hon flyttat tillbaka till sina biologiska föräldrar sedan tvångsvården av henne upphört. Så här arbetar Norrköpings kommun nu vidare för att förhindra att någonting liknande händer igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum