Norrköpings kommun

Kulturskolan Norrköping får miljonstöd från Arvsfonden.

Dela

Kulturskolans projekt ”Där vänskap och kultur skapas” står till grund för Arvsfondens beslut att ge 6,9 miljoner kronor i stöd till Kulturskolan Norrköping.

Foto: Crelle
Foto: Crelle

Projektet startade 2018 och syftar till att utveckla en kulturell och kreativ mötesplats för att öka integrationen i kommunen.  Mötesplatsen kallas för Stage Skandia och är öppen för ungdomar från Norrköpings alla bostadsområden och skolor med ett intresse för musik, teater, dans och poesi/scentext.
– Det är fantastiskt att vi nu får möjlighet att driva detta samarbetsprojekt vidare. Projektets framgång vittnar om styrkan i ungdomarnas egna drivkraft och kreativitet. Vi ser hur varje individ som deltar växer och hur ungdomarna tillsammans utvecklar Stage Skandia, säger Hans Eriksson, verksamhetschef på Kulturskolan Norrköping.

Stödet kommer att gå till att fortsatt hålla liv i projektet och skapa ett unikt samarbete mellan Kulturskolan, Norrköpings fritidsgårdar och Sensus Norrköping i samverkan med flera kulturaktörer i Östergötland. 

Stage Skandia bidrar till att skapa en mötesplats för Norrköpings ungdomar där nya kontaktytor etableras och individerna kan bli förebilder för andra unga i kommunen.
– Detta projekt skapar delaktighet, inkludering och en stark plattform för stadens framtida kulturliv. Det är oerhört glädjande att vi nu fått stöd från Arvsfonden för att ge fler ungdomar chansen att bli en del av projektet, säger Olle Johansson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Kontakt:
Olle Johansson (S)
Titel: ordförande i kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-020 17 20

Hans Eriksson
Titel: verksamhetschef Kulturskolan Norrköping
Telefon: 011-15 33 42

______________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

Foto: Crelle
Foto: Crelle
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun överklagar Arbetsmiljöverkets förbud29.7.2020 15:52:00 CESTPressmeddelande

Arbetsmiljöverket har förbjudit användningen av visir utan CE-märkning eller med tillfälligt tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det efter ett tillsynsbesök på hemtjänstenheten Bygdevägen 15. Om visiren används av medarbetarna på enheten tvingas kommunen betala 100 000 kronor. När visiren köptes in hade Arbetsmiljöverket meddelat att arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för skyddsutrustning som saknar CE-märkning eller tillfälligt tillstånd.

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum