Stockholms stad

Kulturskolans dag i Kungsträdgården - onsdag 22 maj

Dela

Kulturskolan Stockholm ordnar åter en helt egen fest i Kungsträdgården! Ta med dina kompisar på bästa onsdagshänget när våra elever bjuder på en bred blandning av musik, dans, teater och konst! Datum och tid: Onsdag 22 maj kl. 17.00–21.00 Plats: Kungsträdgården

Detta händer:

Mingla runt i parken för att inspireras, överraskas och bli underhållen från scenerna, i våra olika tält och i workshops.

 • Animera enkla filmsnuttar med stop motion-teknik och prova trickfilmning eller foto med grön bakgrund som kan göras genomskinlig och ersättas med annan bakgrund.

 • Skapa ett självporträtt digitalt i en ritapp.

 • Träffa Sparks Generation. Den nystartade ungdomsorganisationen har under våren besök kulturskolans teater,- och konstklasser. Har du sett Sparks filmer i sociala medier och nu vill testa på samma sak i parken så finns alltså både improvisationsteater och porträttmåleri med denna dag.

 • Improvisationsteater på konstgräset mitt i Kungsan
  (10 min för teaterelever och 10 min där publiken får delta)

 • Testa på att vara konstnär och ha dig själv som motiv.
  Rita ditt egna självporträtt.

 • Intresserad av vilka fördelar ett EU-medborgarskap och samarbete har? Träffa kulturskolans EVS-ungdomar då de berättar om vilka fördelar ett EU-medborgarskap och europeiskt samarbete fungerar. Perfekt för unga som är intresserade av utbytesarbete.

 • Streetdance-battle - deltävling mitt i Kungsträdgården.
  En deltävling i Kulturskolans battleturné där det är öppet för alla att vara med!
  Battlet är ”All Style Rookie 1 on 1” – dansa alla stilar och tävla en mot en.
  Vinner du en deltävling går du vidare till finalen som är i Rålis på Nationaldagsfirandet 6 juni. Battle varvas med showcases av Streetdance elever från kulturskolan samt öppet dansgolv där du dansar hur du vill och kan haka på någon annan.
 • Överraskningar, Pop up-aktiviteter och uppträdanden i parken under hela kvällen.

Uppträdanden

Förutom Kungsträdgårdens egen stora scen kommer det också att finnas en mindre scen vid dammen mitt i parken. Från scenerna kommer följande uppträdanden:

 • Västerorts ungdomssymfoniorkester (VUS)
  Orkestern har funnits i Kulturskolan Stockholms regi i snart 50 år. Under ledning av Ann-Kathrin Wigren samlar orkestern ca 50 ungdomar mellan 13-22 år. Orkestern spelar allt från kända klassiska verk till populär filmmusik, beroende på konserttillfället. VUS har varit på flera turnéer bl. a i Finland, Tjeckien och Holland. I Sverige varierar spelplatserna alltifrån skolor till Stadshuset och Berwaldhallen.

 • Dragspelsensemblen Mellandraget

 • Gruppen "Songs in the key of Medis"

 • Stockholms Ungdomssinfonietta
  En kammarorkester för ungdomar mellan 12-22 år. Sinfoniettan har konserterat och turnerat flitigt i både Sverige och Europa. Tyngdpunkten i repertoaren ligger på klassisk musik, både nyskrivna verk och gamla klassiker, men även andra genrer som folkmusik, pop, jazz med mera. Orkestern ger även konserter med brasskvintett, blåskvintett, stråkkvartett och andra kammarmusikkonstellationer.

 • Stråkorkester med fioler, cellister och kontrabasister
  Cirka 40 fioler, 35 cellister och 4 kontrabasister ger ”Sun is shining”, ”My Heart will go on”, “Kom lilla flicka valsa med mig” och ”Sommar sommar sommar”.

 • Rockgruppen ”Gosa Med Kor”
  Gruppen har funnits i lite olika konstellationer i cirka fem år. Denna konstellation har spelat ihop i två år. Druppen håller till på Kungsholmen och spelar på Onsdagar. Namnet kommer ifrån att en del av medlemmarna på fritiden ägnar sig åt ko-terapi, dvs de åker ut till 4H-gårdar och kramar kor som av olika anledningar är ledsna eller ensamma.

 • Blockflöjtsorkester
  40 blockflöjtister stämmer upp till komp av piano, handtrummor och gitarrer i låtarna ”Boulavogue”, ”Trotto” och ”Erin shore”.

 • 25 minuters Popkavalkad där elevgrupp från Bromma spelar poplåtar.

 • Blåsorkestrarna Charanga Silver och Charanga Gold
  Blåsorkestrarna spelar egna arrangemang av blandad populärmusik med full ös!  Det blir filmmusik, rocklåtar, dataspelsmusik, salsa och mycket mer!

 • FMLY RIOT på lilla scenen vid dammen
  Med ett unikt gung och driv tar FMLY RIOT med dig på en resa genom själens kantade landskap. Musiken har sin grund i reggaens harmoniska baktakt. Längs vägen möter den inslag av soul, jazz och pop. De fyra individer som utgör FMLY RIOT har skilda musikaliska bakgrunder och det är just det som öppnar upp för detta egna och organiska sound. Alla har däremot samma vision - att själva skriva sin musik som ger en upplevelse!

 • Dansprogram av 15 olika dansgrupper uppträder på stora scenen
  Låt rytmen och musik från bland annat Billie Eilish, Kendrick Lamar och Bach blandas till uppträdande i balett, jazz, street, modern och indisk dans.

Se tider för alla uppträdanden och övrigt vad som händer i Kungsträdgården 17.00—21.00 på hemsidan: kulturskolan.stockholm.se/kungsan22maj

Du som är skriven i Stockholms stad och mellan 6 och 22 år kommer också kunna boka lediga platser till några av våra eftertraktade sommarkurser!


Välkommen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Att idag växa upp, och speciellt i tonårsperioden du då forma dig själv med dina egna tankar och värderingar, vill Kulturskolan Stockholm finnas med som en stöttepelare för att du lättare ska hitta kraft och fritt kunna utveckla dig.

Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av kulturupplevelser och få utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka sig.
Det är bra att testa lite olika saker för att se om du lättast uttrycker dig med ord, bilder, toner, i någon annan roll eller i rörelser med din passion. Kom och testa!

FAKTA:
Kulturskolan Stockholm är en kommunal verksamhet vilket betyder att om du är skriven i Stockholms stad, är mellan 6-22 år så kan du gå kurser för  mellan 100 och 750 kronor per kurs. Vi har både terminslångs kurser som släpps i december och augusti, men också korta skollovskurser, helgkurser och kortkurser över sommaren. Se vad du kan göra hos oss på vår hemsida kulturskolan.stockholm.se, eller på Facebook och Instagram @kulturskolansthlm.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum