Region Örebro län

Kulturutbudsdag 11 mars 2020

Dela

Pressen välkomnas att delta vid den årliga Kulturutbudsdagen där 35 olika programpunkter presenteras för 160 besökare: ett smörgåsbord av kulturella aktiviteter för barn och unga.

Tid: 11 mars 8.30-16.00. Invigning kl 9.00 i Konsertsalen, Örebro Konserthus
Plats: Örebro Konserthus, Fabriksgatan 2, samt Örebro Kulturskola, Södra Strandgatan 3

Från och med i år ingår Kulturutbudsdagen i satsningen ”KulturKraft – för varenda unge” som Region Örebro län genomför, för att fler barn och unga ska få möjlighet att möta professionell kultur i skolan.

Besökarna kommer från länets alla kommuner och består främst av pedagoger samt barn och unga i alla åldrar. Bland besökarna finns också personal från länets bibliotek, kulturskolor samt kommunala tjänstepersoner som är ansvariga för inköp av kultur till barn och unga i skolan kommer.

Katarina Strömgren Sandh, kulturchef Region Örebro län, inviger dagen tillsammans med elever från Karolinska skolans dansensemble och en vokalensemble från Kävesta folkhögskolas Musiklinje.

Bildspel från Kulturutbudsdagen 2019

Nyckelord

Kontakter

Katarina Strömgren Sandh, kulturchef Region Örebro län, 019-602 62 99

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Korta fakta om KulturKraft: kommunala barnkulturplaner tas fram, kommuner kan ta del av en subvention när de beställer från det regionala kulturutbudet samt kostnadsfri fortbildning för pedagoger.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum