Stiftelsen Skansen

Kungliga filharmonikerna på Skansen 3 augusti

Dela

Kungliga Filharmonikernas första Skansenkonsert ägde rum redan 1918 och den 3 augusti är det dags igen. Den här gången på Sollidenscenen.

Foto: Dan Hansson
Foto: Dan Hansson

Med den här konserten på Skansens Sollidenscen griper Kungliga Filharmonikerna tillbaka på en fin tradition med två klassiska pärlor – Mozarts uvertyr till operan Trollflöjten och Dvoráks symfoni ”Från nya världen”. Dvorák skrev den under sina år som kompositionsprofessor i Amerika och som blivit en av världens mest spelade och omtyckta symfoniska verk. Ytterligare en anknytning till Amerika vid denna konsert blir det när Terés Löf tonsättaren Amy Beachs (1867-1944) pianokonsert.

MUSIKEN
Wolfgang Amadeus Mozart Uvertyr till Trollflöjten 7 min
Amy Beach Pianokonsert 27 min
Paus 25 min
Antonín Dvorák Symfoni nr 9 "Från nya världen" 44 min

MEDVERKANDE
Kungliga Filharmonikerna
Tung-Chieh Chuang, Dirigent
Terés Löf, piano

Konserten ingår i Skansens ordinarie entré.

TIDIGARE KONSERTER
För nästan 100 år sedan uppträdde Kungliga Filharmonikernas för första gången på Skansen. 1918 stod de på Friluftsteatern. Efter ett uppehåll flyttade orkestern under 1930- och 40-talen sina sommarkonserter till Solliden. Även under 1970-talet och början av 1980-talet framträdde Kungliga Filharmonikerna regelbundet på Sollidens scen.

Bilder

Foto: Dan Hansson
Foto: Dan Hansson
Ladda ned bild
Foto: Emelie Kroon.
Foto: Emelie Kroon.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansen samarbetar med Svenska Barnmorskeförbundet3.10.2017 11:16Pressmeddelande

På Skansen gestaltas hur livet var förr, och en viktig del i livet var starten - födseln. För att kunna ge en bild av hur en viktig yrkeskår fungerade under åren 1920 - 1930 har Skansen inlett ett samarbete med Svenska Barnmorskeförbundet. Med hjälp av volontärer som alla arbetat som barnmorskor kommer gästerna på Skansen att få möta Hilda Andersson, legitimerad barnmorska på väg till nästa förlossning någon gång på 1930-talet.

Höstmarknad som kring år 190014.9.2017 07:00Pressmeddelande

Nu är det dags för den årliga höstmarknaden på Skansen. Sommarängen vid Skånegården fylls av försäljarnas stånd med sylter och marmelader, hantverk och blommor, färg och verktyg, godis och korvar... Drängar prövar sin styrka, porslinet ryker, barnen hoppar i höet, länsman jagar tvivelaktiga figurer och kroppkakorna ryker från de stora grytorna. Allt är som upplagt den 23-24 september för en riktig höstmarknad som vid förra sekelskiftet med andra ord.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum