Stiftelsen Skansen

Kungliga filharmonikerna på Skansen 3 augusti

Dela

Kungliga Filharmonikernas första Skansenkonsert ägde rum redan 1918 och den 3 augusti är det dags igen. Den här gången på Sollidenscenen.

Foto: Dan Hansson
Foto: Dan Hansson

Med den här konserten på Skansens Sollidenscen griper Kungliga Filharmonikerna tillbaka på en fin tradition med två klassiska pärlor – Mozarts uvertyr till operan Trollflöjten och Dvoráks symfoni ”Från nya världen”. Dvorák skrev den under sina år som kompositionsprofessor i Amerika och som blivit en av världens mest spelade och omtyckta symfoniska verk. Ytterligare en anknytning till Amerika vid denna konsert blir det när Terés Löf tonsättaren Amy Beachs (1867-1944) pianokonsert.

MUSIKEN
Wolfgang Amadeus Mozart Uvertyr till Trollflöjten 7 min
Amy Beach Pianokonsert 27 min
Paus 25 min
Antonín Dvorák Symfoni nr 9 "Från nya världen" 44 min

MEDVERKANDE
Kungliga Filharmonikerna
Tung-Chieh Chuang, Dirigent
Terés Löf, piano

Konserten ingår i Skansens ordinarie entré.

TIDIGARE KONSERTER
För nästan 100 år sedan uppträdde Kungliga Filharmonikernas för första gången på Skansen. 1918 stod de på Friluftsteatern. Efter ett uppehåll flyttade orkestern under 1930- och 40-talen sina sommarkonserter till Solliden. Även under 1970-talet och början av 1980-talet framträdde Kungliga Filharmonikerna regelbundet på Sollidens scen.

Bilder

Foto: Dan Hansson
Foto: Dan Hansson
Ladda ned bild
Foto: Emelie Kroon.
Foto: Emelie Kroon.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum