Kungliga Operan

Kungliga Operan medverkar i Musikhjälpen med live-opera och premiär-auktion

Dela

Kungliga Operan bjuder på sång och opera-workshop med stjärnsopranen Hanna Husáhr i Musikhjälpens direktsändning nu på torsdag 16 december. Kungliga Operan medverkar för första gången och auktionerar även ut en premiärupplevelse av Puccinis Syster Angelica/Gianni Schicchi till förmån för insamlingen.

Hanna Husáhr. Foto: Peter Knutson
Hanna Husáhr. Foto: Peter Knutson

»Det är väldigt roligt att Kungliga Operan kan vara med och bidra till den här viktiga insamlingen. Musikhjälpen har en förmåga att sätta fokus på aktuella samhällsfrågor och skapa engagemang, så det är klart att vi vill stötta det och visa upp oss i ett sammanhang och till en publik som kanske inte mött oss förut«, säger vd Birgitta Svendén.

Kungliga Operans auktion innehåller en premiärupplevelse av Puccinis två kortoperor Syster Angelica/Gianni Schicchi som sätts upp i mars 2022. Paketet innehåller två biljetter till premiären, signerat föreställningsprogram och bubbel med tilltugg i Guldfoajén. Auktionen finns på Tradera med ett utgångsbud på 5000 kronor. Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpens insamling.

Syster Angelica/Gianni Schicchi är två starka berättelser om människor, som vi både får lida med och skratta åt. Två korta operor som båda är juveler i italiensk realistisk opera med Puccini på höjden av sin förmåga. I titelrollerna ser vi den internationella stjärnsopranen Camilla Tilling, stjärnskottet Hanna Husáhr samt barytonen Jeremy Carpenter i Gianni Schicchis titelroll.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hanna Husáhr. Foto: Peter Knutson
Hanna Husáhr. Foto: Peter Knutson
Ladda ned bild
Syster Angelica/Gianni Schicchi med Camilla Tilling och Jeremy Carpenter. Foto: Kungliga Operan/Klara G
Syster Angelica/Gianni Schicchi med Camilla Tilling och Jeremy Carpenter. Foto: Kungliga Operan/Klara G
Ladda ned bild
Hanna Husáhr. Foto Peter Knutson
Hanna Husáhr. Foto Peter Knutson
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Urpremiär för Sova vaken – en liten opera om stora känslor2.8.2022 16:28:22 CEST | Pressmeddelande

Guns mamma och pappa bråkar ständigt och håller på att skiljas – då börjar hennes katt Majs plötsligt att prata med henne. Den nyskrivna operan Sova vaken tar den unga publikens känslor och fantasi på allvar. Unga på Operans föreställning har urpremiär hos Parkteatern i Stockholm den 6 augusti, för att till hösten bege sig på turné med Riksteatern barn och unga och möta publik över hela landet, med start i Vilhelmina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum