Kungliga Operan

Kungliga Operan välkomnar våren med klassiska konserter.

Dela

Den 8 april får vi äntligen uppleva Kungliga Operans egen pianist Inese Klotina som solist när hon tillsammans med Kungliga Hovkapellet framför Rachmaninovs vackra och romantiska Pianokonsert no 1. Efter pausen får vi höra fransk musik som sällan spelas på Operan: Debussys suggestiva verk La Mer och Ravels dansanta och charmerande La Valse. Redan den 4 april bjuder vi även in publiken till kammarkonsert i Guldfoajén, med gästande internationella Chiaroscurokvartetten.

Foto Kungliga Operan
Foto Kungliga Operan

»Just nu lever vi i en orolig tid då många av oss känner mycket osäkerhet, sorg och oro för allt som händer i världen. Kanske är det viktigare än någonsin att komma ihåg att det fortfarande finns musik som går rakt in i hjärtat och är läkande för själen« säger Inese Klotina.

Konserten ges på Kungliga Operans scen den 8 april.

Dirigent: Lan Shui

Solist: Inese Klotina

Kungliga Hovkapellet

Även Guldfoajén fylls av musik under våren: 

Den 4 april gästar Chiaroscurokvartetten Kungliga Operan och Guldfoajén med musik av Henry Purcell, Franz Schubert och Ludwig van Beethoven. Kvartetten, som bildades 2005,  har kallats för »en banbrytare för det autentiska framförandet av högklassisk kammarmusik« och framför musik från klassicismen och den tidiga romantiken på tarmsträngar och med tidstrogna stråkar. 

Chiaroscurokvartetetten:

Violin I Alina Ibragimova
Violin II: Pablo Hernán Benedí
Viola: Emilie Hörnlund
Cello: Claire Thirion

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Kungliga Operan
Foto Kungliga Operan
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Askungen går sin egen väg i vårens stora familjebalett18.5.2022 14:01:47 CEST | Pressmeddelande

Koreograf Tamara Rojo förlägger den klassiska sagan till Stockholm, dit Askungen anländer ensam och på flykt. Den tonåriga Askungen tvingas kämpa för att få vara sig själv och när den stora danstävlingen ska hållas till prinsens ära stoppas hon från att komma in på slottet. Men med hjälp av sina vänner lyckas hon till sist knipa en plats både i tävlingen och i prinsens hjärta. Kostymerna är designade av modeskaparen Christian Lacroix som också skapat scenbilden tillsammans med den internationellt hyllade ljus- och videodesignern Tobias Rylander, mest känd från populärmusikens livescener. Premiär på Kungliga Operans scen den 25 maj kl 19.

Urpremiär för Sova vaken – en liten opera om stora känslor10.5.2022 09:20:00 CEST | Pressmeddelande

Guns mamma och pappa bråkar ständigt och håller på att skiljas – då börjar hennes katt Majs plötsligt att prata med henne. Den nyskrivna operan Sova vaken tar den unga publikens känslor och fantasi på allvar. Unga på Operans föreställning har urpremiär hos Parkteatern i Stockholm den 6 augusti, för att till hösten bege sig på turné med Riksteatern barn och unga och möta publik i hela landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum