Håll Sverige Rent

Kungsbacka-elev prisad internationellt

Dela

En elev från Kungsbacka har kammat hem en andra plats i den internationella tävlingen Young Reporters for the Environment. Louisa Ekman från Hedeskolan, som redan vunnit den svenska tävlingen, har nu även blivit prisad internationellt med sin artikel ”Klädkonsumtionens baksida”.

– Vi är så glada att artikeln kom på andra plats i den internationella tävlingen. Vi vet att Louisa har lagt ned mycket tid på artikeln som också har ett härligt flyt och behåller läsarens intresse från början till slut, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, som driver programmet Unga Reportrar i Sverige.

Artikeln som har den engelska titeln ”The drawbacks to clothing consumption” tar upp utmaningar inom konsumtion och produktion av kläder. Bland annat lyfter Louisa vikten av att förlänga klädernas livslängd, laga kläder och köpa second hand.

I den internationella tävlingen deltog bidrag från 30 olika länder. De prisade bidragen kommer nu att publiceras på Huffington Post kids. Ett annat bidrag från Sverige, ”Rent vatten, en självklarhet i framtiden?”kom på förstaplats i sin kategori.

Unga Reportrar drivs i Sverige av Håll Sverige Rent, och ger högstadie- och gymnasieelever möjlighet att undersöka och göra journalistiska arbeten om olika hållbarhetsfrågor. Unga Reportrar är en del av det internationella skolprogrammet Young Reporters for the Environment som drivs av FEE, Foundation for Environmental Education.

Här presenteras samtliga vinnare i den internationella tävlingen: http://www.yre.global/stories-news/2018/6/4/press-release-yre-international-jury-and-competition-winners-2018

Här kan du läsa mer om Unga reportrar i Sverige och internationellt

För mer information:

Pia Linghede, ansvarig Unga Reportrar, pia.linghede@hsr.se, tfn: 070-723 72 40

Länkar

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum