Håll Sverige Rent

Kungsbacka-elev vinnare i Unga reportrar-tävling

Dela

Louisa Ekman på Hedeskolan i Kungsbacka har vunnit Håll Sverige Rents reportagetävling Unga Reportrar i kategori Artiklar/Reportage. Nu kommer hon att tävla internationellt.

-Det är roligt att se vilket engagemang för hållbarhetsfrågor det finns hos unga människor idag. Det var också hög klass på reportagen i år och det var svårt för juryn att enas, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents reportagetävling som ger elever i åk 6-9 och gymnasiet möjlighet att undersöka hållbarhetsfrågor och producera egna reportage.

Vinnarbidraget producerades av Louisa Ekman på Hedeskolan. Hennes artikel heter ”Klädkonsumtionens baksida” och där beskriver hon utmaningen med hur mycket kläder vi konsumerar idag och sedan slänger istället för att återanvända och återvinna. Louisa kommer nu att tävla i den internationella tävlingen för Young Reporters for the Environment. Hon har redan vunnit biobiljetter till hela sin klass.

Juryns motivering för det vinnande bidraget inom kategori Artiklar/Reportage lyder:

” Eleven har med både fakta och intervjuer skapat ett levande och innehållsrikt reportage. Juryn värdesätter att eleven gjort en egen undersökning och valt att lyfta ut del av informationen i en faktaruta. Reportaget har ett härligt flyt och behåller läsarens intresse från början till slut. Juryn hade gärna sett kortare citat och mer brödtext, men bidraget håller en så pass hög nivå i övrigt att det ändå är en värdig vinnare i kategori Artiklar/Reportage.

Juryn består av Anders Hellberg, Klimatmagasinet Effekt, Kjell Eriksson, radioprofil, Mia Sjöström, frilansjournalist, Leo Rudberg, Fältbiologerna och Johanna Ragnartz, Håll Sverige Rent.

För mer information:

Pia Linghede, projektledare Håll Sverige Rent, telefon 070-7237240

Här finns Louisas artikel.

Fakta om tävlingen för Unga reportrar:

Unga Reportrars tävling var i år uppdelad i tre kategorier:

1. Artiklar
3. Foto
4. Film

Juryn har utsett vinnare för varje kategori och bland dessa korades sedan en huvudvinnare – som i år blev filmen The Second Hand Man. Huvudvinnaren kammar hem storvinsten på 10 000 kronor till klassen men alla vinnare får fina priser. Förutom pris och diplom får vinnarna i varje kategori också möjligheten att tävla internationellt mot Unga Reportrar (Young Reporters for the Environment) från 34 andra länder runt om i världen.

Kontakter

Pia Linghede, projektledare Håll Sverige Rent, telefon 070-7237240, pia.linghede@hsr.se

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum