BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget bjuder in till Sara Hector ALS Challenge på lördag

Dela

Den 2 april, klockan 14.00, har det blivit dags för den andra upplagan av välgörenhetstävlingen Sara Hector ALS Challenge i Kungsberget. Den svenska slalomstjärnan behöver fortsatt vila sitt knä i några veckor till, men kommer att vara på plats och heja på deltagarna som tillsammans bidrar till insamlingen till ALS-forskning.

Foto: Klas Rockberg, Ski Team Sweden Alpine
Foto: Klas Rockberg, Ski Team Sweden Alpine

– Planen var att åkaren med bästa tid skulle få chansen att utmana Sara, men tyvärr är skadan inte helt läkt ännu. Annars kommer dagen att se ut precis som planerat, med parallellslalomtävling, afterski och en hyllning av Saras framgångar i OS, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen, koncernen där Kungsberget ingår.

Alla skidåkare, oavsett nivå, får delta i tävlingen och anmälningsavgiften på 100 kronor per åk betalas på plats och går oavkortat till ALS-forskning. Antal åk väljer man själv och om man endast vill bidra till forskningen går det att skänka en valfri summa under dagen.

– Målet är så klart att samla in så mycket pengar som möjligt, men det ska också vara en rolig dag fylld av skidåkning och glädje, säger Sara Hector.

Alla som deltar i tävlingen har chansen att vinna fina priser, allt från skidresor och säsongskort till utrustning. Dagen avslutas med afterski utanför restaurangen Fröken Filipssons och en hyllning av Sara Hector.

– Vi är stolta över att Sara har Kungsberget som hemmabacke och därför tänkte vi passa på att hylla henne för hennes framgångar i Peking. Det är inte varje dag vi har en av våra egna som tar ett OS-guld, säger Mikael Elford.

Parallellslalomtävlingen för allmänheten börjar klockan 14.00 på lördag och på förmiddagen tävlar ungdomar från Saras klubb Kungsbergets AK.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Klas Rockberg, Ski Team Sweden Alpine
Foto: Klas Rockberg, Ski Team Sweden Alpine
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum