BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget förbereder inför vintersäsongen – ny backe och lift

Dela

Det byggs för fullt i Kungsberget inför den stundande vintersäsongen. Det nya området Kungens By börjar växa fram, där det till säsongsstart kommer att finnas en helt ny backe och lift.

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.

– Idag är vi en av Sveriges 10 största anläggningar när det kommer till antal sålda liftkort och målet är att fortsätta den starka utveckling vi haft de senaste åren. Kungens By blir ännu ett steg för att fortsätta växa och erbjuda en ännu bättre produkt, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Kungens By är beläget intill Ski Apartments och Prinshöjden i västra delen av Kungsberget. Både stugor och lägenheter kommer att vara klara i området till vintersäsongen 22/23, alla med ski in/ski out tack vare den nya backen och släpliften.

– Utöver att de som bor i området får en snabb och smidig väg ut i skidsystemet, erbjuder den nya blå backen riktigt härlig skidåkning som passar både vana skidåkare och de som inte har åkt lika mycket.

Det är inte bara i skidområdet som det byggs för fullt. Just nu uppdaterar man även restaurang Fröken Filipssons för att erbjuda fler sittplatser och en mysigare miljö att vistas i för gästerna, samt en bättre arbetsmiljö för medarbetarna. Hela köket byggs om och ny utrustning har köpts in. Samtidigt utökas antalet bord och baren flyttas och placeras mer i hjärtat av lokalen. På så sätt får gästerna ett bättre välkomnande och personalen kan enklare finnas där när de behöver hjälp.

– Restaurangen har ofta varit full och vi har haft svårigheter att erbjuda alla gäster en plats. Vi räknar med ännu fler gäster kommande säsonger och därför är behovet av fler sittplatser stort. Nu får vi en restaurang som hör hemma på en skidort i den storleken vi är.

Kungsberget har premiär den 3 december och har inledningsvis helgöppet fram till 18 december. Från och med 22 december är anläggningen öppen alla dagar i veckan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum