BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget har startat snökanonerna

Dela

Under torsdagen kom kylan och Kungsberget startade sina snökanoner. Det är nu bara en dryg vecka kvar till premiärhelgen 28-29 november och kylan kom lägligt in i förberedelserna som är i full gång.

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.

– Äntligen kom kylan. Vi har väntat ett tag nu så det är skönt att vi äntligen kan börja få ut snö i backarna. Vi har sparat rejält med snö från förra säsongen vilket gör att vi egentligen endast behöver tre kalla dygn för att kunna öppna, men all kyla är givetvis välkommen. Vi ser verkligen fram emot att se förväntansfulla skidåkare nästa helg, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen som äger Kungsberget.

Premiären är en dryg vecka bort och förutom snöläggningen har mycket av Kungsbergets förberedelser bestått av att anpassa anläggningen efter rådande restriktioner.

– Vi tar situationen på största allvar och har vidtagit åtgärder för att gästerna ska få en trygg semester. Vi har till exempel digitaliserat stora delar av verksamheten. Gästen kan boka liftkort och utrustning i mobilen och beställningar i våra restauranger, där vi erbjuder både servering och utkörning, sker via en app.

På Kungsbergets hemsida finns aktuell uppdaterad information med alla åtgärder som vidtagits för en trygg och säker vistelse.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum