BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget inför maxtak på besökare

Dela

Skidanläggningen Kungsberget inför från och med 13 februari ett maxtak på antalet besökare. Alla liftkort måste förbokas via nätet. Anläggningens boendegäster och säsongskortsgäster har alltid plats reserverad.

– Vi har sett ett enormt intresse för skidåkning i spåren av restriktioner och isolering. Att få komma ut i frisk luft och träffa vänner på ett säkert och tryggt sätt är oerhört efterlängtat. Och intresset bara ökar vecka för vecka, säger Mikael Elford, försäljningschef för Branäsgruppen.

Coronarestriktionerna slår dock på två sätt på upplevelsen på anläggningen.

– Dels har vi den direkta effekten av att vi inte fyller stolsliftarna till max och att vi håller avstånd i liftköerna. Dessa två faktorer gör att liftköerna blir längre än vanligt, och även om de rör sig ganska snabbt så upplevs det negativt av gästen. Dessutom har vi begränsningar i antalet restaurangplatser vilket gör att antalet personer som kan uppehålla sig i våra lokaler är upp emot en fjärdedel av vad de brukar vara.

Eftersom platserna i restauranger och värmestugor är begränsade har Kungsberget utökat antalet grillplatser och antalet picknickbord med det dubbla inför säsongen i anläggningen. Men på grund av det ökade intresset är mer grillplatser på gång.

Kungsberget har infört ett stort antal åtgärder på alla avdelningar för att anpassa verksamheten till coronasituationen. Begränsningar i kommersiella lokaler, utökade städrutiner, gästvärdar, ljudbudskap i liftsystemet för att nämna några. Nu inför man alltså även ett maxtak på antalet gäster i anläggningen.

– Vi har 75 hektar åkyta och stora sociala ytor utomhus. Utifrån de åtgärder som vi tidigare har vidtagit, och nu med maxantal skidåkare, anser vi att vår produkt är både trygg och säker för gästen. Gästerna är samtidigt duktiga på att visa hänsyn och hålla avstånd, tillägger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Läs mer om Kungsbergets åtgärder för en trygg skidsemester här: https://www.kungsberget.se/covid-19/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum