BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget stänger med omedelbar verkan

Dela

Under tisdagen togs beslutet att stänga Kungsberget för säsongen. Beslutet är en följd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Covid-19.

– Vi har följt Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer redan från start och även om detta är jättetråkigt så kommer hälsan alltid i första hand. Nu är vår prioritering att informera våra gäster som har bokningar hos oss, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Säsongen på skidanläggningen strax norr om Sandviken skulle egentligen pågått till 13 april, men säsongen avslutas redan nu för att motverka spridningen av coronaviruset.

– Vi har tidigare vidtagit en hel del förebyggande åtgärder, men vi var hela tiden förberedda på att det skulle kunna sluta så här.

Skidbranschen har, liksom många andra branscher, tagit en hård smäll på grund av coronaviruset, men Anders Kjällström ser ändå positivt på situationen och framtiden.

– Det är klart att man hade önskat att detta aldrig hade inträffat, men vi måste försöka ta oss igenom detta tillsammans. Om jag ser till skidbranschen så har vi trots allt fått genomföra större delen av säsongen och jag är säker på att vi kommer att komma ur detta starkare inför framtida säsonger. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum