BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsbergets dag för funktionshindrade barn uppmärksammas av internationell forskningsgrupp

Dela

Den 5 februari bjuder Kungsberget in barn från Norrsätraskolans Grundsärskola i samarbete med projektet Alla på snö. På plats under dagen finns även en internationell forskningsgrupp som undersöker möjligheterna för barn med funktionshinder att delta i idrott.

– Det här är frågor som är väldigt viktiga även för oss i Kungsberget. Vi vill att alla ska ha chansen att åka skidor. Att vara med och anordna en Alla på snö-dag samtidigt som vi kan bidra till viktig kunskap är därför väldigt roligt, säger Martina Svensson, platschef i Kungsberget.

Branäsgruppen, koncernen där Kungsberget ingår, har under en lång tid haft ett tydligt fokus på barnfamiljer, vilket går hand i hand med Alla på snö. Målet med projektet är att aktivera barn och ungdomar och få fler att bli intresserade av vinteraktiviteter. Nu har Alla på snö och därmed även Kungsberget, som står som värd den 5 februari, blivit uppmärksammade av det EU-finansierade projektet IDEAL.

– Varje individ har rätt att delta i någon idrottsaktivitet som de själva väljer, nära hemmet, på vilken nivå som helst. Majoriteten av ungdomar med utvecklingsstörning har fortfarande svårt att få tillgång till att vara aktiv i någon idrott. EU-projekt IDEAL vill förbättra dessa möjligheter så att fler personer med utvecklingsstörning får delta i idrott. ”Alla på snö” är ett mycket bra initiativ för att skapa dessa möjligheter, säger Sven Blomqvist, projektledare för IDEAL.

Barnen som besöker Kungsberget under onsdagen går i fjärdeklass på Norrsätraskolans Grundsärskola och kommer att få testa både längdskidor och utförsåkning.

– Jag hoppas att dagen blir nyttig för forskningsgruppen och att vi kan utbyta erfarenheter och kunskap. Det är dock barnen som är i centrum och det viktigaste är att de får en rolig och aktiv dag, säger Martina Svensson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum