Håll Sverige Rent

Kunskap i klassrummet bidrar till miljömål

Dela

Bara ett fåtal av Sveriges 16 nationella miljömål ser ut att kunna uppfyllas till år 2020. Därför är det viktigt med kunskap för att kunna bidra till miljömålsarbetet.Håll Sverige Rent har tagit fram en ny digital julkalender som enkelt kan användas i undervisningen. I kalendern finns roliga uppdrag, lekar och spännande fakta gömda bakom luckorna.

– Vi vet att många pedagoger vill ha konkreta övningar och uppgifter som de kan använda i sin undervisning. Med den digitala julkalendern blir det enkelt och roligt att undervisa om miljömålen i klassrummet, säger Lisa Adelsköld, verksamhetsansvarig för skola och förskola på Håll Sverige Rent.

I Naturvårdsverkets årliga uppföljning av de nationella miljömålen visar det sig att bara ett fåtal av de 16 nationella miljömålen är på väg att kunna uppfyllas. Förra året gav regeringen Naturvårdsverket i uppdrag att ta fram undervisningsmaterial om miljömålen, där Håll Sverige Rent bland annat tog fram lektionsupplägg. Som en bonus har nu Håll Sverige Rent tagit fram en sprillans ny julkalender kring miljömålen.

– Genom att pedagoger på ett enkelt sätt kan jobba med miljömålen i klassrummet ökar både kunskapen och förståelsen hos eleverna, säger Lisa Adelsköld.

Bakom varje lucka i den digitala kalendern finns uppdrag, lekar och spännande fakta om samtliga miljömål. Genom kalendern hoppas Håll Sverige Rent att miljömålen blir mer kända för eleverna i årskurs 1-6.

Naturvårdsverket har finansierat den digitala julkalendern.

Läs mer på Håll Sverige Rents webbplats, www.hsr.se/julkalender

För mer information:

Lisa Adelsköld, verksamhetsansvarig för skola och förskola, 070-757 80 69, lisa.adelskold@hsr.se


Petra Holgersson, pressansvarig, 072-5654405, petra.holgersson@hsr.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum