Solna Stad

Kunskapsresultaten ökar i Solnas skolor

Dela

Elever på Solnas skolor får högre kunskapsresultat för andra året i rad. Skolornas arbete med stadens kunskapsstrategi och en riktad satsning på fem miljoner bidrar till de förbättrade resultaten.

Skolorna i Solna arbetar sedan 2018 med en kunskapsstrategi för att förbättra kunskapsresultaten. Redan förra året ökade resultaten och i den senaste mätningen fortsätter siffrorna att stiga.

Meritvärdet i årskurs 9 ökar till 236,8 poäng – en ökning med 6,6 poäng. Andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen ökar till 78,16 % - en ökning med drygt 5 %. Andelen behöriga till gymnasiets yrkesprogram ökar med 3,6%.

– Det är mycket glädjande att kunskapsresultaten hos Solnas elever fortsätter att öka. Det visar att vi är på rätt väg med den kunskapsstrategi som vi sjösatte för två år sedan, och att skolornas aktiva arbete med att utveckla undervisningen ger resultat, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Fler elever med behörighet till gymnasiet

Solna stads kunskapsstrategi togs fram med målet att förbättra kunskapsresultaten och antalet elever med behörighet till gymnasiet. Konkret handlar arbetet med att förbättra kunskapsresultaten om att kontinuerligt utveckla undervisningen, stärka ledarskapet och erbjuda kvalitativ kompetensutveckling till lärare och pedagoger. Dessutom görs fler individuella uppföljningar än tidigare, för att fånga upp och ge stöd till elever som riskerar att inte nå kunskapsresultaten.

5 miljoner för förbättrade kunskapsresultat

Kunskapsstrategin antogs i barn- och utbildningsnämnden 2017 och gäller under mandatperioden 2018 – 2022. I stadens budget för 2019 satsas 5 miljoner kronor för att förbättra kunskapsresultaten i skolan.

Om

Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum