Kunskapsskolan

Kunskapsskolan vann mål om handskakning

Dela

Idag kom avgörandet i målet om lärarvikarien som inte ville handhälsa på manliga kollegor. Arbetsdomstolen går på Kunskapsskolans linje och har inte funnit att lärarvikarien har diskriminerats.

Frågan rörde om Kunskapsskolan diskriminerat en lärarvikarie som vägrat ta i hand med manliga kollegor. Rektorn ställde vikarien inför frågan om hon ställde upp på skollagens krav på likabehandling av kvinnor och män, varefter vikarien lämnade skolan.

- Vi är glada att Arbetsdomstolen går på vår linje och välkomnar beskedet att det inte har handlat om diskriminering. Vi har en mångfald av både medarbetare och elever och för oss är det en självklarhet att stå upp för och samlas runt skolans värdegrund, samtidigt som vi har en variation av kulturella och religiösa uppfattningar på våra skolor, säger Fredrik Lindgren, vd för Kunskapsskolan i Sverige.

Arbetsdomstolen har inte prövat om krav på handhälsning skulle strida mot diskrimineringslagen.

- Vi hade välkomnat en prövning av hur skollagens krav på likabehandling av kvinnor och män står sig mot enskildas religionsyttringar i tjänsten. Det hade varit bra med ett klargörande i den frågan så att alla skolor och medarbetare hade fått klart besked om vad som gäller, säger Fredrik Lindgren.

Kontakter

Bilder

Om

Kunskapsskolan
Kunskapsskolan
Box 92146
120 08 Stockholm

https://www.kunskapsskolan.se/

På Kunskapsskolan får du gedigna kunskaper i varje ämne. Men du får också något mer. Du får lära dig att sätta mål och hur du ska göra för att nå dem. Hos oss kommer du bli självständig, duktig på att planera och lära dig att ta egna initiativ. Det är förmågor du har stor nytta av på gymnasiet och senare i arbetslivet.

Vi vet att elever lär på olika sätt och i olika takt. Därför har vi ett arbetssätt som är personligt utformat och utgår från varje individ. Du har en handledare som inspirerar och regelbundet följer upp dina resultat. Hos oss får du en trygg skola där alla blir sedda och utmanade.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum