Svenska kyrkan Norrköping

Kvällar om det stora ämnet döden

Dela

Hur pratar man om något så svårt som döden ? Vad händer efter att någon har avlidit? Vilka ställningstagande behöver jag göra och hur ser det ut i vårt mångkulturella samhälle med begravningssederna?

Nu går startskottet för en serie samtalskvällar om döden. Bakom ligger Norrköpings kyrkogårdsförvaltning i samarbete med Norrköpings kommun, Sjukhuskyrkan och representanter från begravningsbyråerna i Norrköping.

Det första tillfället, tisdagen den den 15 oktober kl 18.00 i Östra Eneby församlinghem, har temat Vad händer när jag dör?

Följande tillfällen är 12 november på temat Tro som formar döden om begravningsseder och vårt mångkulturella samhälle samt 4 februari på temat Döden och juridiken.

 

Kontakt

Anders Carlsson, chef Norrköpings kyrkogårdsförvaltning
011-241501 / anders.h.carlsson@svenskakyrkan.se

Länkar

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Vår kyrka finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum