Expressen

Kvällsposten rekryterar Josefin Grunér som nyhetschef

Dela

Josefin Grunér, 26, börjar den 1 december som nyhetschef på Kvällspostens redaktion i Malmö. Hon kommer att leda nyhetsarbetet för samtliga plattformar digitalt och print. Fokus ligger på att utveckla det regionala berättandet.

Josefin Grunér ny nyhetschef på Kvällsposten. Foto: Anna-Karin Nilsson Anna
Josefin Grunér ny nyhetschef på Kvällsposten. Foto: Anna-Karin Nilsson Anna

– Det känns otroligt kul att komma tillbaka till kvällstidning igen. Jag ser fram emot att få vara med och skapa kvalitetsjournalistik tillsammans med alla duktiga journalister på Kvällsposten, säger Josefin Grunér.

Kvällsposten är Expressens sydsvenska edition och har en dominerande ställning i sin region. Sydsverige är nyhetsintensivt och ställer stora krav på närvaro och lokalt kunnande.

– Josefin Grunér är en av de snabbaste och säkraste journalister jag arbetat med. Jag är väldigt glad att hon ska ta plats i Kvällspostens redaktionsledning och bli den som leder nyhetsarbetet, säger Maria Rydhagen, chefredaktör.

Josefin Grunér har tidigare jobbat på Expressens redaktion i flera roller, bland annat reporter och redaktör. Hon kommer närmast från en tjänst som redaktör för det betalda innehållet på Svensk Dam. 

Kvällsposten når i snitt 602 000 läsare per dag, om man räknar samman papperstidningen och digitala plattformar (nettoräckvidd enligt senaste undersökningen från Orvesto konsument).

Redaktionen ligger centralt i Malmö och har en nyhetsredaktion och en sportredaktion. De senast rekryterade personerna är Lovisa Åkesson, redaktionschef och Jenny Strindlöv, grävreporter.

Nyckelord

Kontakter

Maria Rydhagen, chefredaktör Kvällsposten, maria.rydhagen@kvp.se

Bilder

Josefin Grunér ny nyhetschef på Kvällsposten. Foto: Anna-Karin Nilsson Anna
Josefin Grunér ny nyhetschef på Kvällsposten. Foto: Anna-Karin Nilsson Anna
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum