Umeå kommun

Kvarnlunden blir namnet för parken vid Lundabron

Dela

Arbetet med Umeås nya park vid Lundåkern och Lundabron är igång. Nu har parken även fått ett namn, Kvarnlunden. Med kvarn avses den kvarn som i början av 1700-talet låg vid Tvärån och sedan har bidragit i namnsättningen till Kvarnbron, Kvarnvägen, Kvarnstensvägen och Kvarndammsparken.

Illustrationsplan Kvarnlunden
Illustrationsplan Kvarnlunden

– Namnet Kvarnlunden passar bra eftersom orden kvarn och lund figurerar i området och har en historisk koppling till platsen. Lundaparken har också diskuterats men vi har redan en park i Umeå som heter så, vid Tvärån nedanför Lundavägen, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Gator och parker har påbörjat arbetet med den nya parken och under hösten är delar av parken färdig. Till 2022, jubileumsåret då Umeå fyller 400 år, kommer ännu mer att vara på plats. Under 2023 ska parken vara helt färdigställd. I samband med parkbygget förbättras intilliggande gång- och cykelvägar, liksom Kvarnvägen, som får ny belysning och nya parkeringsmöjligheter.

På projektsidan för Kvarnlunden kan Umeåborna bidra med sina idéer hur parken ska inredas. Här kan du läsa med om Kvarnlunden.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Kontakter

Bilder

Illustrationsplan Kvarnlunden
Illustrationsplan Kvarnlunden
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum