WSP

Kvartalskommentar: Fortsatt fokus på tillväxt i Europa – siktar på 20 000 medarbetare 2021

Dela

WSP-koncernen har haft ett starkt tredje kvartal med ett finansiellt resultat i linje med ledningens förväntningar. På Europa- och Nordennivå rymmer kvartalet två viktiga förvärv som placerar WSP på nya marknader och stärker bolaget på hållbarhetssidan.

Magnus Meyer, vd WSP Norden och Europa. Bilden får användas fritt i media, även av tredjepart.
Magnus Meyer, vd WSP Norden och Europa. Bilden får användas fritt i media, även av tredjepart.

WSP-koncernens tredje kvartal visar en god utveckling med en nettoomsättning på 1,7 miljarder kanadensiska dollar vilket är 15,3 procent mer än samma kvartal 2018. Den organiska tillväxten ligger på 4,4 procent för kvartalet. EBITDA är 168,7 miljoner kanadensiska dollar, vilket är 35,5 procent högre än samma kvartal förra året. EBITDA-marginalen för kvartalet ligger på 17 procent (proforma justerad EBITDA exklusive effekten av IFRS16 var 13,2%).

Även i Norden och Europa har WSP en god utveckling och fortsätter dessutom att växa.

– Vi har vi ett starkt kvartal bakom oss med fortsatt bra orderingång inom samtliga sektorer. Vi passerar dessutom flera viktiga milstolpar så som 16 000 medarbetare i Europa och 50 000 medarbetare globalt. Vi stärker därmed vår ställning som det ledande teknikkonsultbolaget i Europa och stärker dessutom vår position inom miljö och klimat. Målet i vår strategi för 2021 är att vara 20 000 medarbetare i Europa, säger Magnus Meyer, europachef på WSP.

Det har varit ett händelserikt kvartal där förvärven av danska Orbicon och nederländska Lievense stärker tillväxten i Europa.

– WSP-koncernen ser hur väl vi utvecklats i Norden och Storbritannien och nu ökar vi fokus även i andra delar av Europa. Att vi nu finns på ytterligare viktiga marknader så som Nederländerna är en bra början på resan. Att vi samtidigt förstärker vår expertis inom hållbarhetsområdet ligger i linje med hur vi vill utvecklas och med kundernas behov, menar Magnus Meyer.

Att hållbarhet fortsätter att bli allt viktigare i den allmänna debatten, bland kunder och i WSP-koncernen råder det inget tvivel om. WSP har sedan länge följt upp hur bra bolaget är på att erbjuda hållbarhetsrådgivning i sina uppdrag. Den siffran har länge varit hög och fortsätter att öka.

– Vi kan göra stor skillnad med vår kunskap och rådgivning, därför är detta vårt viktigaste hållbarhetsmål. Det är även uppmuntrande att notera att de kunder som vi erbjudit hållbarhetsrådgivning generellt är våra mest nöjda kunder, förklarar Magnus Meyer.

Mer fakta och siffror om kvartalet för WSP-koncernens finns här: https://www.wsp.com/en-GL/news/2019/wsp-reports-solid-third-quarter-results-and-executive-leadership-changes

Höjdpunkter under kvartalet som gått:

  • WSP förvärvar danska Orbicon med 500 medarbetare med expertis inom miljö, vatten, klimatanpassning och byggnader. Detta innebär att WSP numera även finns på Grönland och Island.
  • WSP förvärvar nederländska Lievense med 375 medarbetare, ett multidisciplinärt teknikkonsultbolag som verkar inom fastigheter, infrastruktur, energi, vatten och miljö.
  • WSP släpper rapport om delad mobilitet, hur utvecklingen ser ut världen över och hur städerna bör agera för att anpassa sig för snabba förändringar.
  • Helena Klintström utses till Årets person inom hållbar stadsutveckling för sitt arbete att sprida ljus och bredd över frågan. Hon är även sedan en tid en av medlemmarna i Stockholms stads råd får Agenda 2030, vilket är ett ärofyllt och viktigt uppdrag för WSP att vara en del av.
  • WSP lanserar Stadsbarometern 2019, ett helt nytt och unikt index över stadskärnors utveckling ur ett brett samhällsekonomiskt perspektiv
  • WSP och Specialfastigheter Sverige AB tecknar ramavtal avseende projekterings-, projektlednings- och specialisttjänster. Avtalet gäller projekt i hela Sverige och sträcker sig med förlängningsmöjligheter i upp till sju år.
  • WSP vinner tillsammans med Skanska en totalentreprenad för projekt Hamnbanan i Göteborg. Uppdraget innebär en detaljprojektering och involverar närmare tjugo teknikområden.
  • WSP placeras på plats nio i Universums ranking av attraktiva arbetsgivare. De stora teknikkonsulterna är de snabbast klättrande bolagen i rankingen.

Kontakter

Bilder

Magnus Meyer, vd WSP Norden och Europa. Bilden får användas fritt i media, även av tredjepart.
Magnus Meyer, vd WSP Norden och Europa. Bilden får användas fritt i media, även av tredjepart.
Ladda ned bild

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

WSP är en av världens ledande rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med närmare 50 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 200 medarbetare.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Varannan pendlare tveksam till att återgå till kollektivtrafiken16.6.2020 06:37:00 CESTPressmeddelande

Användandet av kollektivtrafik har mer än halverats sedan coronautbrottet, både vad gäller privata ärenden och dagspendling. Och många kommer fortsätta avstå från kollektivtrafiken när pandemin ebbat ut och restriktionerna hävs, det visar en ny undersökning från analys- och teknikkonsultbolaget WSP. Glesare mellan säten och trängselinformation i realtid är de åtgärder som skulle öka tryggheten mest uppger de svarande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum